Operette ” Land van de glimlach” op 11 & 12 mei 2020

in samenwerking met het Vlaams Muziek Theater
  • Waar: De Warande te Turnhout
  • Datum opvoeringen: Maandag 11 &  dinsdag 12 mei 2020
  • Start: 14 u - deuren open vanaf 13 u 40
  • Inkomprijs: € 25 zonder busvervoer en verzendings-/administratiekosten.
  • Korte inhoud:

Lisa, de dochter uit een adellijke Weense familie, wordt verliefd op de Chinese prins Sou Chong en verlaat Wenen om hem te volgen naar China. Daar worden beiden zich bewust van de onverenigbaarheid van hun karakters en de onoverkomelijke verschillen tussen de westerse en oosterse cultuur. Die tegenstellingen leiden tot een bitter conflict en het tragische einde van hun liefdesverhaal. Lisa’s exotische droom vervliegt, en verteerd door heimwee naar haar vroegere leventje, keert ze ontgoocheld terug naar haar mooie blauwe Donau. De prins blijft alleen achter en tracht zijn pijn te lenigen met een ‘Immer nur lächeln’, zoals de Chinese gewoonte het volgens het toenmalige clichébeeld voorschreef, altijd maar lachen of glimlachen, wat er in het leven ook moge gebeuren. Andere onverwoestbare aria’s uit deze operette zijn ‘Meine Liebe, deine Liebe, die sind beide gleich’ en ‘Dein ist mein ganzes Herz’!

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info