Verslag toertocht BOK ‘ers : Kempentocht 8 oktober 2019

verslag: Jaak Van de Put

 

Oktober rit, Opstaan en rijden oef toch even de twijfel regen (smos regen zoals de volksmond het noemt). Toch enkele rijders die afmelden.

Maar de Die Hards waren aanwezig. Twee B groepen, een A groep, de Moltimers en een C groep toch nog 33 rijders.

Afspraak vertrek sporthal te Retie voor een rit van 200 km. Na de begroeting leek de parking te veranderen in een discussie over regen kledij aan of niet? De bewolking overtuigde toch verschillende rijders om aangepaste kledij aan te trekken, hierdoor kregen we een schoon kleuren palet van kledij.

Onze plots overleden voorzitter was in gedachten aanwezig: elke motor was voorzien van een zwart lintje. Jos die momenteel interim voorzitter is, heeft dit voortreffelijk gedaan (is ook geen simpele taak om Eddy te vervangen). Alle deelnemers werden toch nog even gevraagd om rekening te houden met de weersomstandigheden en hun rijstijl aan te passen.

Eerste stop in Zandhoven, toch altijd een mooi zicht als de BOK'ers ergens halt houden. Bij de koffie, waarom weet ik niet, maar de voorrijders kregen een koekje verpakt in een groen papiertje en wij een wit papiertje, dit gaf natuurlijk stof tot de nodige discussie. Het waarom toeval!

De lunch kwam er na de koffie op 45 km. Al was er een groep die echt wel honger had. Bij een twijfel kruispunt: hop afsnijden en direct de autobaan op! (om zo wel als eerste hun hamburger te kunnen bestellen?).
Na de lunch, iedereen had zich ontdaan van hun regen kledij en waren de weer goden met ons. De laatste 90 km zelfs droge wegen prachtige rit. Onderweg nog een kleine drank/plaspauze en Kasterlee was het eindpunt.

Na de verbroedering bij chips en worstjes en de nodige grappen reed Iederéén weer huiswaarts, eentje met een wel éxtra vuile motor: had zijn machine naast een waterplas geplaatst. Een vriendelijke autobestuurder rook zijn kans, even vol gas door deze plas! Het was gewoon hilarisch om deze motorrijder zijn gezicht te zien (wordt éxtra poetsen Leo)

Deze Kempen rit was prachtig! Diegene die er niet bij waren hadden weer ongelijk.

Op naar de volgende.

Dank voor de foto's aan Greet Botermans

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info