Het verslag van de BOK’ers herfstrit 12 november

verslag: Jaak van de Put

12 November. Samenkomst Carrefour parking Turnhout, 51 rijders werden er verwacht om 9.00 uur. Echter, de weersvoorspelling was niet zo optimaal! Maar dit bleek een foute voorspelling : op heel de rit geen druppel regen. De sfeer was dan optimaal.

Op dit moment hebben vele motorclubs al een winterstop. Maar de BOK’ers? Neen, deze ervaren jongens rijden heel het jaar. Winterstop, daar moeten ze niet van weten. Om het veilig en overzichtelijk te houden werden de rijders, zoals gebruikelijk, weer in groepen verdeeld. Eén A groep, de Moltimers, drie B groepen en één C groep, met elke groep een voorrijder en een achterrijder. Nogmaals dank aan deze rijders, zij doen dit voortreffelijk.

Deze rit van 164 km bleef eigenlijk altijd in onze achtertuin. Richting Arendonk, even de grens over, Hooge Mierde, Hulsel Bladel, Hoogeloon tot aan kilometerpaal 56 : onze eerste koffiestop Café De Kempen in Knegsel. Net over de grens hebben we blijkbaar echt mooie wegen waar we kunnen toeren met redelijk veel, zeer mooie landerijen met voornamelijk strooien daken, vermoedelijk een beetje de Nederlandse stijl. Gewoon genieten. Toegegeven de verkenners hebben werk gemaakt van deze rit.

Na het gezellig samenzijn op deze koffiestop (met de nodige humor) ging de rit verder door Wintelre, Oostbeers en Oirschot. Prachtige vergezichten en weeral fijne wegen, mooi, avontuurlijk en rustig (uitgezonderd een paar grote landbouwvoertuigen die heel de weg benutten), waarop het vlot rijden was. Ook het zonnetje kwam erdoor, we reden zelfs op droge wegen met de nodige haarspeldbochten (dit is wat een motorrijder wil natuurlijk). Dan gaat het altijd ietsje sneller en dit tot aan de lunch in Herberg de Schutskuil in Oirschot. Ontvangst in deze zaak weer tot in de puntjes geregeld. Aan de inkom een groot bord met reclame voor soep (en wat voor soep ; groene met erwten, worst enz…!). Werd dan ook massaal besteld.  

Na de lunch, nog 75 km te rijden. Er werd in overleg besloten om geen tussenstop meer in te lassen, althans niet in de groep waarin ik reed. Toch waren er groepen die wel een stop inlasten, wij wilden echter blijven genieten en rijden. Ook de laatste 75 km reden we op goed uitgekiende wegen en met het zonnetje ging het gewoon zeer vlot: Moergestel, Haghorst, Goirle, Chaam, Baarle Hertog, Pampa , Staakheuvel tot het eindpunt Kolonie Merksplas.

Wonder boven wonder was onze groep de eerste die toekwam. Gaf gewoon een goed gevoel: we hadden de C rijders geklopt (Al zijn de ritten van de BOK’ers geen snelheid races natuurlijk). De Kolonie in Merksplas, altijd een mooie locatie om een koffie te drinken en de rit af te sluiten.
Na de analyse van deze rit was iedereen (of toch bijna iedereen) ervan overtuigd : een zeer prachtige en mooie rit. 

Bedankt beheer Okra-BOK’ers, was een prachtige dag met een uitzonderlijke mooie rit. Zoals altijd hadden de afwezigen weer ongelijk.

 

Voor meer foto's en video's KLIK HIER.

Met dank aan François Van Heuckelom

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info