Hagelandritje BOK 'ers: dinsdag 10 december 19

oud maar zonnig. Dit was de weersvoorspelling voor dinsdag 10 december. Bijna niet te geloven na de overvloedige stortregens van de afgelopen dagen, maar toch, het was geen fabeltje. De 44 rijders die zonder problemen aan de start in Retie geraakt waren, kon men het best vergelijken met Michelin mannetjes : goed ingepakt tegen de koude wind, maar met een zonnebril en een stralende glimlach.

 

De start verliep een beetje chaotisch, een paar groepen vertrokken naar links, de andere naar rechts. Maar zoals iedereen weet rijdt een voorrijder nooit verkeerd, hij past gewoon zijn route aan en steekt de schuld dan op zijn GPS of de laaghangende zon. Ondanks deze “startproblemen” hadden alle groepen (1xC, 2xB, 1xA en de Moltimers) vlotjes Café het Klokhuis gevonden, een gezellige keet waar een tas koffie maar anderhalve Euro kost. Voor herhaling vatbaar!

 

De volgende etappe bracht ons al snel naar de typische Hagelandse heuvels, een leuke afwisseling die iedereen kon appreciëren. Af en toe was het oppassen geblazen, de overvloedige regens van de afgelopen dagen hadden hier en daar een modderlaagje op de wegen achtergelaten. Hier heb ik ook geleerd dat de “Slijkstraat” zijn naam niet gestolen heeft!

 

 

Middagpauze in een drukke Lunchgarden en natuurlijk werden we bij onze aankomst kritisch bekeken. Een bende krasse grijsaards die in december met de motor rondrijden? Maak je niet alle dagen mee! Had men schrik van ons of was de service zo efficiënt, ik weet het niet, maar ondanks de drukte was iedereen snel bediend.

 

De eerste 35 km van het namiddagtraject had ik het gevoel dat we over elke heuvel en molshoop tussen Leuven en Diest gereden hebben. Geen seconde verveeld dus. Ik sta telkens in bewondering hoe onze Max en het verkenningsteam er toch telkens in slagen om rustige en fijne wegen te vinden.

 

Eindstop in de Bonte Os in Mol, nog zo’n leuke keet met bovendien genoeg plaats om alle motoren te parkeren. Terwijl alle groepen samen aan het genieten waren van de laatste koffie van de dag, viel mij op hoe tof de sfeer is. Ondanks het etiket “55 +” blijven de BOK'ers ergens kwajongens.

 

Besluit van de dag : zoals altijd hadden de afwezigen ongelijk!

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info