Nieuwjaarsrit BOK’ers : 14 januari

We wensen U en uw dierbare een gezonde en gelukkige start van het nieuwe jaar. En een dikke merci voor uw vertrouwen in het dagelijkse bestuur van de BOK’ers.

Vandaag de eerste motorrit in het jaar 2020 waarop Marc, onze voorzitter, ons had uitgenodigd. Deze Kempenrit had een afstand van 191 km. Om negen uur palmden de BOK’ers de parking in van Carrefour te Turnhout. Opvallend was dat onze voorzitter wel aanwezig was ,maar niet in motorkledij: zijn rechterduim was ingepakt. Dus motorrijden zat er niet in. Toch tof dat hij zijn troepen kwam aanvoeren, was zelfs ‘s nachts vertrokken uit zijn woonplaats en nuttigde een ontbijt in de stad Turnhout. Van inzet gesproken. Ook onze vaste fotograaf François was aanwezig, maar ook in maatpak. Oei geen foto’s? Toch wel! François was wat ziek, dus motorrijden was verboden door de dokter, maar ook voor deze man wat een inzet! Heeft heel het parcours gereden met de auto en waar het paste de nodige foto’s genomen.

Voorspelling van het weer rond deze periode van het jaar geeft toch wat verwarring: rijden, niet rijden, welke kledij aan te doen? Voor de diehards (en ja, zo zijn de BOK’ers) geen probleem, met 42 rijders stonden ze weer te pronken op de parking. Het was gewoon een gezellig weerzien. Na de nodige nieuwjaarswensen werden de groepen gevormd, de Moltimers, één A groep, twee B groepen en één C groep. Voor- en achterrijders kregen de nodige briefings en er werd van start gegaan. Normaal zijn er instructies over het vertrekuur, maar dat is een probleem: eenmaal de groepen voltallig zijn, is er geen houden aan, rijden willen ze. Wat wel opviel was dat we na één km al A rijders voor ons hadden, onderweg stonden er enkele stil, voor ons reed er ook nog een A rijder en dan was er de hoofdgroep die in principe van de andere kant kwam. De reden heb ik niet kunnen onderzoeken, maar op de viaduct van de autobaan kwam alles weer op zijn plooien.

De dag is op de klassieke manier opgebouwd met de eerste koffiestop op 54 km te Geel. De koffie werd verzorgd door twee lieftallige dames, dus het bleef niet bij één koffie. Uit de gespreken kon ik waarnemen dat er een jarige aanwezig was. De Jul, vandaag zeventig jaar geworden, had in zijn hele leven tot op heden vier motoren gehad (de brommers mocht ik niet bijrekenen). Km stand op heden stond rond de 500.000 km, Jul was niet echt zeker, konden er meer zijn (ja de brommertjes niet meegeteld). Toch een kranige kerel.

Tussenstuk naar de lunch, ongeveer 51 km. Was een verrassing, zeer mooie stukken, wel rijden met de nodige aandacht. Op de kleine romantische wegen moest er toch gestuurd worden, hier en daar hadden onze landbouwers redelijk wat smurrie achtergelaten. Dus Safety First. De lunch was in Grobbendonk bij een vriendelijke frietchinees. Hoe de verkenners deze locaties altijd vinden, verdient toch een pluim. Super ontvangen, snelle bediening en mochten heel de locatie gebruiken zelfs op het terras werd er geluncht. Dat geeft al een indicatie dat het super weer was: 14° graden. Van regenbuien was gewoon geen sprake.

De namiddag rit 86 km, leuke route. Enkel grote vrachtwagens die ons passeerden met veel respect langs beide zijden. We hadden drie omleidingen die accuraat werden opgelost door de voorrijders. Volgens de tamtam in de groep werden de voorrijders op de proef gesteld, er zouden al weddenschappen zijn: als de voorrijder een verkeerde route neemt, moet hij een koffie betalen. Dus het verwondert mij niet dat deze voorrijders hun job perfect uitvoeren.
Ik mag geruststellen dat we op deze Kempenrit alle factoren van verkeer en weg hebben ondervonden. In één locatie schoten vluchtheuvels uit de grond (ja maar! Vluchtheuvels waar ge echt in de rem moest) en niet één maar 17 stuks achter elkaar.

Normaal mocht de voorrijder zelf beslissen of er nog een koffiestop zou plaatsvinden. Door opnieuw een mooi stukje België recht naar de Pelleman in Kasterlee waar (was ook niet verwonderlijk) een super ontvangst ons wachtte. Ruime parking, kaasblokjes, pralines, hesp en, wanneer er geen plaats is, staat de keuken ter beschikking. Het was gewoon de bedoeling om zo snel mogelijk (natuurlijk op een verantwoorde manier) deze locatie te bereiken. Ondanks dat ik toch van de Kempen ben, was ik toch aangenaam verrast door de route, was weer perfect verkend. Bedankt mannen was een zeer mooie Kempenrit. Voldaan konden we weer huiswaarts.

De gesprekken In de Pelleman gingen ook over het ledenfeest en de VLOM rit. Er waren toch nog rijders die niet op de hoogte waren!

Ik citeer onze voorzitter.” …graag wil ik jullie eraan herinneren dat het ledenfeest doorgaat op zaterdag 28 maart 2020 om 19 uur, in de “De Oude Eik” in Turnhout en dat de afsluitingsdatum voor de inschrijvingen 15 maart 2020 is. Wacht dus niet te lang.”

Ik vermoed een ledenfeest! Echte BOK’ers moet hier toch aanwezig zijn? Alle correcte info bij onze voorzitter.

Ook betreffende de VLOM rit op 29 augustus, hier werden ook mails van verstuurd Ook hier alle info bij onze voorzitter.

Onze eerste BOK'ers 2020 rit zit er weer op. Op naar de volgende. De niet aanwezigen hadden weer ongelijk.

Verslaggever van dienst:Jaak Van De Put.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info