MOOOV 2020

Het filmfestival MOOOV annuleert ook al haar filmvoorstellingen en zal inzetten op een digitaal aanbod.

 

Opnieuw nodigt OKRA Kempen in samenwerking met  MOOOV, de Turnhoutse Fair Trade Trekkersgroep en de Turnhoutse Mondiale Raad jullie uit voor wereldfilms van formaat! 

 

Algemene info

  • Wanneer: woensdag 22 april – vrijdag 1 mei (exclusief zaterdag)
  • Plaats & tijdstip:  UGC, Turnhout (Graatakker 99) om 14h00 (zondag: 11h00)
  • Prijs: € 3 (ter plaatse betalen aan de OKRA stand, op vertoon van je OKRA lidkaart). Deze prijs is inclusief fair trade koffie/thee & gebak na de film (ism Muylenberg) – niet van toepassing op zondag.
  • Praktisch: vooraf inschrijven verplicht met vermelding van naam en trefpunt!
  • Familiefilm: Op woensdag draaien we een familiefilm voor, kleinkinderen welkom! (zij betalen ook slechts € 3)
  • Nieuw: Op zondag presenteren we een kinder/animatiefilm om 11h00, neem gerust je kleinkinderen mee!

We promoten het klassiek ontbijtbuffet dat vanaf 9h30 wordt georganiseerd op zondag. Prijs: € 12, inschrijven hiervoor is verplicht Inschrijven (verplicht!):

  • Inschrijven bij:  tine.braspenninckx@okra.be of 014 40 33 51 

Programma

Woensdag 22 april, 14h00

ZU WEIT WEG (Duitsland)  (vanaf 10j, 89 min, Nl ondertiteld)

Ben is 11 jaar en de ster van zijn voetbalteam. Zijn leven verandert wanneer alle mensen van het dorp moeten verhuizen omdat het wordt platgegooid voor bruinkoolontginning. De eerste dag op zijn nieuwe school en in zijn nieuwe voetbalclub lopen niet gehoopt. Plots is hij niet meer populaire; vrienden maken lijkt er niet in te zitten en het vertrouwde plekje krijgen als spits in de nieuwe voetbalploeg kan hij vergeten. Wanneer Tareq in zijn klas terecht komt, vindt Ben in hem een zielsverwant. Beiden hebben het er moeilijk… 

Donderdag 23 april, 14h00

FOR SAMA (Verenigd Koninkrijk – 95 min)

De eerste film van de 26-jarige Syrische burgerjournaliste Waad alKateab. Ze draagt de film als een liefdesbrief op aan haar pasgeboren dochter. “Ik wil dat je begrijpt waarom je vader en ik deze keuzes hebben gemaakt, waarvoor we vochten.” Met een eenvoudige digitale camera legt ze de oorlog in Syrië vast. Ze ziet de gevolgen van dichtbij:

haar man werkt als arts in één van de weinige overgebleven ziekenhuizen in Aleppo. Een film die blijft nazinderen. 

Vrijdag 24 april, 14h00

Un Divan a Tunis (Tunesië – 88min)

Na Jaren in Parijs gewoond te hebben, keert Selma terug naar Tunesië. Daar wil ze een praktijk in psychotherapie openen. Ze botst echter op allerlei problemen. De zoektocht naar nieuwe klanten, alsook de gehele papiermolen om met haar zaak te kunnen starten maken het lastig. Geestige satire waarin Golshifteh Farahani de vrijgevochten vrouw speelt die niet met haar laat sollen

Zondag 26 april, 11h00

WAT DOE JE NU?! (Diverse landen)  

(vanaf 3j, 40 min, geen dialoog, Nl gesproken) 

Niet altijd loopt alles zoals je dat had gehoopt. Soms strooit er iemand roet in je eten. Of er gebeurt iets geks of onverwachts. Maar wie weet, zorgen die onverwachte dingen wel voor hele bijzondere ontdekkingen en ontmoetingen… Geniet samen met de allerkleinsten van een reeks korte verhalen volk kleine avonturen 

Maandag 27 april, 14h00

THE THIRD WIFE (Vietnam – 96 min)

Eind 19e eeuw in landelijk Vietnam wordt de 14-jarige May de derde vrouw van een steenrijke en veel oudere grootgrondbezitter. May is naïef en moet haar plaats nog leren kennen binnen de grote familie. Na de wrede eerste huwelijksnacht beseft ze dat ze alleen status kan verwerven als ze een jongen kan baren. Dit briljante debuut ontwikkelt zich in bloedmooie, prachtig gestileerde en sensuele beelden, waarbij de camera op een ingetogen manier de emoties van de vrouwen registreert en een intens levensverhaal vertelt over onderdrukte verlangens.

Dinsdag 28 april, 14h00

PAPICHA (Algerije – 106 min) 

De 18-jarige studente Nedjima ontwerpt kleren die haar moeder maakt. Door de kleren te verkopen in een nachtclub waar ze met haar vriendin stiekem naar toe gaat, verdient ze aardig wat bij. Maar het wordt lastiger. Radicale moslims nemen stilaan het land over en eisen dat vrouwen bedekt zijn. Maar Nedjima wijkt niet en organiseert bij wijze van protest een modeshow. Dappere cinema

die een uitgesproken ode aan vrijheid is. Er wordt bijzonder goed geacteerd, met een camera die zich tussen de meisjes beweegt en hun emoties weet te vatten in prachtige beelden. 

Woensdag 29 april, 14h00

BORI (Korea) (vanaf 9j, 110 min, Nl ondertiteld)

Bori heeft alles om gelukkig te zijn. Het gaat goed op school, ze heeft een allerbeste vriendin en thuis is het heel gezellig met haar ouders en haar jongere broertje. Toch voelt Bori zich heel alleen. Haar ouders zijn, net als haar broertje, allebei doof. Hoewel ze de gebarentaal goed onder de knie heeft, heeft ze het gevoel dat ze er niet bij hoort. “Was ik ook maar doof!”, denkt Bori. Langzaamaan groeit bij haar een plan… Een film zonder haast of drukte. Eentje die zijn tijd neemt om stilletjes binnen te komen en te ontroeren.

Donderdag 30 april, 14h00

A SON (Tunesië – 96 min)

Tunesië, zomer van 2011. Fares en Meriem beleven gelukkige dagen met Aziz, hun 11-jarige zoon. Tijdens een verblijf in het zuiden van het land, verandert een gebeurtenis voor altijd hun leven. Een race tegen de tijd begint, en ongemakkelijke waarheden komen naar boven. Een sober, eerlijk en gevoelige film, die verschillende thema’s aansnijdt zonder ooit zwaar te

worden, dankzij een bijzonder mooie fotografie en soundtrack en de bijzondere geloofwaardige vertolking van de twee hoofdpersonages. 

Vrijdag 1 mei, 14h00

THE INVISIBLE LIFE OF EURIDICE GUSMAO (Brazilië – 139 min)

Rio De Janairo, 1950. De 18-jarige Eurídice en de 20-jarige Guida zijn onafscheidelijke zussen, die nog bij hun conservatieve, strikte ouders wonen. Eurídices ideaal is een carrière als pianiste, Guida hoopt de ware liefde te vinden. Na een dramatische gebeurtenis worden ze gescheiden door hun vader en gedwongen apart te leven. Terwijl ze beiden hun droom najagen, geven ze nooit de hoop op elkaar terug te vinden. Een meeslepend epos in mooie kleuren en schitterende taferelen. Emotioneel verteld zonder tranerig te worden. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info