Limburgrit BOK'ers: dinsdag 11 februari

Dit keer gaan we richting Noord Limburg waar mooie bossen en zandgronden elkaar aflossen. In de toeristische folders wordt dit omschreven als een fietsparadijs, maar men vergeet er altijd bij te zetten dat het op die rustige wegen in de natuur ook fijn motorrijden is.
Het laatste stuk doorkruisen we het leefgebied van August en Noëlla en wie weet, met een beetje geluk krijgen we rond Leopoldsburg één of twee wolfjes te zien? Dan kan ik maar één goede raad geven: de beestjes best niet aaien.

Op dinsdag 11 februari komen we samen op een nieuwe startplaats, namelijk op de parking van de Gemeentelijke Sportzaal in Veerle (Kwade Plas 1 Veerle-Laakdal). We verwachten jullie daar vanaf 9 uur, zodat de eerste groep om 9 u 30 kan vertrekken. Alle groepen zullen hetzelfde traject van 207 km rijden.  

Opgelet, bij deze startplaats is er GEEN mogelijkheid om te tanken, ook niet in de directe omgeving ervan. Een mogelijkheid tot tanken vind je aan de afrit 24 van de E313 bij de Dupo, (Steenweg op Meerhout 38 2430 Eindhout), slechts een vijftal Km van de startplaats verwijderd.

De dag is op de klassieke manier opgebouwd :

·         Taverne ‘t Meulezicht (Watermolen 10, 2470 Retie) verwacht ons na een 60 km voor een eerste koffiestop.

·         Het tweede stuk leidt ons na 45 Km naar de lunchpauze in Den Dribbel (Sportveldenstraat 10, 3920 Lommel), uitgebaat door een lokale basketbalploeg (kan niet anders met zo’n naam). Hier staan hoofdzakelijk kleine gerechten om de kaart, maar er is ook mogelijkheid voor een friet met stoofvlees voor 12 euro indien er minstens 10 man dit bestellen. Daarom deze vraag : de leden die een friet met stoofvlees willen, dienen mij dit te melden ten laatste op dinsdag 4 februari. Indien we met genoeg stoofvleeseters zijn, heeft de uitbater dan voldoende tijd om personeel op te trommelen (basketploeg weet je wel) en alles voor te bereiden tegen de week erop.

·         De namiddagroute bedraagt in totaal 102 km, maar er is geen georganiseerde koffiepauze voorzien. We laten deze keuze dus over aan de voorrijders.

·         Onze eindstop is het café in het Miloheem (Milostraat 13 Mol Millegem), dé place to be om eens bij te babbelen!


Bok aanmeldingsformulier
Keuze Groep *
Verklaring aansprakelijkheid *

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info