Februari rit BOK’ers :11 februari 2020

Dinsdag 11 februari ’s morgens, het slaperig dorpje Veerle Laakdal wordt wakker door het geluid van onze motoren die verzamelen bij de lokale sporthal. Zoals altijd is de harde kern van onze jongens paraat, maar er zijn dit keer toch ook een aantal nieuwe, onwennige gezichten te bespeuren. Maar geen nood, na een eerste kennismaking werden die snel in de groep opgenomen.
Ondertussen kwam onze Max toe met zijn laatste aankoop, een gloednieuwe Goldwing en onmiddellijk werd hij omsingeld door de andere Goldwingers die hem kwamen feliciteren met zijn “upgrade”.
Naarmate het vertrekuur nadert, loopt de parking verder vol en het valt op dat de “wintermode 2020 voor rijpere mannen” vooral gebruik maakt van de kleurencombinatie zwart en fluo geel. Hier en daar durft een originele enkeling al eens blauw of rood te dragen, maar dat zijn eerder uitzonderingen.

 

 

Ondanks de minder gunstige weersvoorspellingen hebben er uiteindelijk 59 BOK'ers deelgenomen aan de februaritocht, ingedeeld in zes groepen (1xC, 3xB, 1xA en de Moltimers). Velen zullen zich die dag dan ook herinneren als de Dag met de Vier Jaargetijden : we hebben afwisselend mogen genieten van een leuk zonnetje, hagelbollen en smeltende sneeuw, harde (en ijzig koude!) windstoten, ook een paar regenbuitjes en dit alles overgoten met donkere dreigende wolken. Toch een ideale combinatie om een motorrit te organiseren, niet?

 

 

De eerste koffiestop in Retie was wel zeer welkom. Na een uurtje rijden in de snijdende wind was een dampende kop koffie de ideale remedie om je een beetje op te warmen.

 

 

Laat in de morgen kwam er een bleek zonnetje door, wat het rijden iets aangenamer maakte. Ondanks het feit dat er een paar dagen geleden nog een storm gepasseerd was, lagen de meeste wegen er tamelijk goed bij. Grote obstakels waren er niet meer, wel moest je hier en daar nog over kleine takken en bladeren rijden.

 

 

De middaglunch werd geserveerd in Den Dribbel, de cafetaria van de lokale basketploeg, waar we als koningen werden ontvangen. Het personeel, allen vrijwilligers, werkte zich uit de naad om onze jongens zo snel mogelijk te bedienen en dit tegen democratische prijzen (4 euro voor een dubbele croque monsieur!). Een stopplaats om te onthouden.

 

 

In de namiddag was een traject van 102 km voorzien, waarbij initieel geen rustpauze was voorzien. Dat was echter buiten de hagelstormen gerekend, waardoor een aantal groepen toch een extra koffietje inlasten om terug wat op te warmen. Onze groep, de Alfa mannekes, hadden een fiets café in Kleine Brogel uitgekozen, waar toevallig op dat moment de lokale damesfietsclub ook een rustpauze had. Zoals altijd werden we door hen argwanend bekeken, maar dat zijn we al gewoon, niet?

 

 

Het laatste stuk tot aan de eindhalte in Mol doorkruiste de weide omgeving van Leopoldsburg, een streek waarvan ik dacht elke steen en boom te kennen. Niet dus, het verkenningsteam is erin geslaagd een route doorheen dit gebied te vinden die voor mij bijna compleet nieuw was. Respect!

 

 

Om te eindigen zou ik graag een anonieme motard willen citeren “We zijn misschien de wolven van Hechtel-Eksel niet tegengekomen, maar hebben toch wel de Zeven Geitjes gezien”

 

Foto's en filmpjes zijn te volgen op facebook:Klik hier

 

 

Enkele sfeerfoto's

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info