BOK’ers starten opnieuw aan hun maandelijkse toerritten

Dinsdag 9 juni : Hagelandrit

Eindelijk, de eerste rit na de lockdown komt eraan. Op 9 juni gaan we terug naar de streek tussen Diest en Leuven, beter gekend als het Hageland. Dit landschap bestaat uit glooiende heuvels, afgewisseld met weidse vlaktes en af en toe zit er zelf een kleine berg tussen. Het totale parcours bedraagt 173 Km.

Aandacht voor de speciale richtlijnen

Gezien de corona toestanden zal deze rit er natuurlijk iets anders uitzien. Een eerste principe die dag is dat de verschillende groepen (A, B, C en M) niet met elkaar in contact komen, om zodoende een grote concentratie aan mensen te vermijden. 

 • Het begint dus al bij de start. Iedere groep vertrekt vanop een andere startplaats in en rond Retie. Dit houdt ook in dat er vier verschillende routes zijn, wees zeker dat je de correcte inlaadt.
 • Er zijn ook geen vooraf verkende rustplaatsen. De horeca gaat in principe pas open vanaf maandag 8 juni, het was dus niet mogelijk om iets af te spreken met een café of een restaurant. Het zal dus een beetje behelpen worden, maar in tegenstelling tot de klassieke ritten verloopt deze tocht regelmatig door dorpskernen, waardoor de voorrijders kunnen kijken als er iets open is om er eventueel te stoppen. Hierdoor zullen de rustpauzes van de groepen eveneens verspreid plaatsvinden.
 • Omdat we niet bij een restaurant konden reserveren, wordt het middagmaal sowieso een picknick en dient iedereen genoeg drinken en boterhammen mee te voorzien. Het is de bedoeling om de middagpauze ergens op een terras van één of ander café te nuttigen.
 • De aankomst van de rit is op de markt van Geel, daar zijn een aantal drankgelegenheden met terras zodat elke groep apart kan gaan zitten. De voorrijder mag natuurlijk ook ergens anders eindigen, dit kan gebeuren in overleg met de groep (bv Pelleman, Bonte Os, enz…).  

Naast het gescheiden houden van de groepen zijn er ook een aantal maatregelen binnen de groep zelf.

 • Hier is het belangrijkste principe dat elk lid minstens 1,5 m afstand bewaart van de anderen.
 • Bovendien moet iedereen die dag zeker een mondmasker of buff mee hebben, we weten niet welke verplichtingen in de horeca gelegenheden zullen gelden.
 • Indien je thuis ontsmettingsgel hebt kun je er misschien meenemen.
 • Enkel de leden die zich 100% gezond voelen mogen deelnemen die dag. Lijkt logisch, maar je weet nooit.

Daar de voorrijder de groepsleider/trainer is, wordt hij ook nu verantwoordelijk voor het naleven van de corona maatregelen. Het is een wettelijke vereiste dat deze persoon duidelijk herkenbaar is, hiervoor draagt hij een OKRA buff als armband en indien mogelijk een hesje van een andere kleur dan fluo geel.

Het is moeilijk in te schatten hoeveel leden zullen deelnemen, maar er zouden wel eens veel mensen aan de start kunnen staan. Dit betekent dat bij B, A en M de motards mogelijks zullen moeten opgesplitst worden, zodat tijdens het rijden de groepen zeker onder 20 personen blijven. Om dit te kunnen voorbereiden, gaan we de inschrijvingen afsluiten zondagavond 7 juni. Wacht dus zeker niet te lang.

Praktisch :

Op dinsdag 9 juni verzamelen de groepen zich op de volgende adressen, allemaal in Retie gelegen:

 • A : Parking in de Nederstraat 6
 • B : Parking aan de Sporthal, Boesdijkhofstraat 22
 • C : Oprit aan huis Kerkhofstraat 50
 • M : Parking aan de tennisclub, Geenend 22

Bij deze startplaatsen zijn er wel GEEN mogelijkheden om te tanken. Gelukkig zijn er in de wijde omgeving van Retie wel een aantal tankstations, zodat iedereen toch goed volgetankt zal kunnen vertrekken.

We verwachten jullie daar tussen 9u en 9u15. Omstreeks 9u30 vertrekt de C groep; dan andere groepen vertrekken aansluitend.

Bij deelname aan onze tourrit verklaart U op eigen risico deel te nemen aan deze activiteit en ontsla je de BOK’ers (Bikers OKRA Kempen) en de organisatoren (zoals voor- en achterrijders) van elke bestuurlijke aansprakelijkheid, zowel m.b.t. eigen schade als voor schade toegebracht aan derden.

Uiteraard geldt de OKRA Sport verzekering voor diegenen die in orde zijn met hun sportzegel.

AANMELDINGSFORMULIER

 

Bok aanmeldingsformulier
Keuze Groep *
Verklaring aansprakelijkheid *

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info