Inhaalrit BOK’ers 25 juni:Voerstreek

Na het succes van de eerste ”Post Lockdown” rit begin deze maand, wordt donderdag 25 juni de eerste inhaalrit gereden. De route voert ons ditmaal naar de Voerstreek en het Herve Plateau, streken die garant staat voor kleine dorpjes met kronkelende wegen, zacht glooiende terreinen maar af en toe zelf een paar fijne haarspeldbochten. Ideaal dus om je rijvaardigheid bij te schaven. Het wordt dus zeker geen vervelende rit.

Er worden twee routes aangeboden, de C en B groepen zullen 250 km rijden terwijl A en M zich beperken tot 200 km

Aandacht voor de speciale richtlijnen

In tegenstelling tot de vorige rit zullen alle groepen dit keer wel vanaf dezelfde locatie vertrekken. Om een concentratie van motoren te vermijden, zullen de groepen ter plaatse natuurlijk mooi verspreid worden over deze (ruime) parking.

De routes voorzien nog steeds geen vooraf verkende rustplaatsen, om te vermijden dat alle BOK’ers in een massa ergens samen zouden zitten. Bovendien is het momenteel onmogelijk is om een café of restaurant te vinden waar 70 man of meer binnen kan en mag. De vorige rit heeft aangetoond dat alle groepen wel iets gevonden hadden om een koffie te kunnen drinken, dus het zal dit keer ook lukken zeker?

Het middagmaal wordt opnieuw een picknick. Iedereen neemt dus best boterhammen mee, maar ook heel veel drinken, want de weerman voorspelt meer dan 30° C op donderdag.

De rit eindigt op de parking van het tankstation Tessenderlo aan de E313 richting Antwerpen (Afrit 25A). Hier is een Lunch Garden waar men nog samen iets kan drinken, maar de groep kan natuurlijk ook ergens anders eindigen (bv Pelleman, Bonte Os, enz…).  

Naast het gescheiden houden van de groepen, zijn er ook een aantal maatregelen binnen de groep zelf. Hier is het belangrijkste principe dat elk lid minstens 1,5 m afstand bewaart van de anderen. Bovendien moet iedereen die dag zeker een mondmasker of buff mee hebben, we weten niet welke verplichtingen in de horeca  zullen gelden. Indien je thuis ontsmettingsgel hebt kun je er misschien meenemen.

Enkel de leden die zich 100% gezond voelen mogen deelnemen die dag. Lijkt logisch, maar je weet nooit.

Daar de voorrijder de groepsleider/trainer is, wordt hij ook nu verantwoordelijk voor het naleven van de corona maatregelen. Het is een wettelijke vereiste dat deze persoon duidelijk herkenbaar is, hiervoor draagt hij een OKRA buff als armband en indien mogelijk een hesje van een andere kleur dan fluo geel (Bv roze of zoiets).

Het is moeilijk in te schatten hoeveel leden zullen deelnemen, maar er zouden opnieuw wel eens veel mensen aan de start kunnen staan. Dit betekent dat bij B, A en M de motards mogelijks zullen moeten opgesplitst worden, zodat tijdens het rijden de groepen zeker onder 20 personen blijven. Om dit te kunnen voorbereiden, gaan we de inschrijvingen afsluiten dinsdagavond 23 juni. Wacht dus zeker niet te lang.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info