23 juli: Coronaopflakkering vraagt onze aandacht!

We hebben vele weken achter de rug waarin de OKRA-werking helemaal stillag. Dit deed pijn. Gelukkig kregen we groen licht om, mits de nodige voorzorgen, enkele activiteiten te kunnen hervatten. Er werden infofiches aangemaakt met handvaten voor de organisatie van de vele OKRA-activiteiten.

Sinds enkele dagen stellen we een heropflakkering van het coronavirus vast, en met aandacht namen we vandaag (23 juli) kennis van de beslissingen van de bevoegde overheden. We houden eraan om de beslissingen van de veiligheidsraad ook deze keer te vertalen naar de OKRA-realiteit. De verdere versoepeling van de maatregelen en het toestaan van activiteiten voor een groter publiek (zowel binnen als buiten) waar we op hoopten vanaf 1 augustus gaat, logischerwijze, niet door.

De maatregelen die omschreven zijn in de verspreide infofiches blijven dus van toepassing. 

Vele activiteiten kunnen nog steeds hervatten mits het toepassen van de voorschriften!

Het is duidelijk dat de verstrenging van het dragen van een mondmasker in bv. horeca ook navolging dient te krijgen in de OKRA-activiteiten die zich binnen afspelen (zoals creaclubs, kaartnamiddagen, ontmoetingsmomenten, …)

Kom je binnen, dan draag je een masker. Tijdens het zitten aan tafel kan het masker uit, maar ga je naar het toilet of ga je naar buiten dan zet je het masker terug op. Activiteiten buiten organiseren blijft de voorkeur wegdragen en heb ook daar verhoogde aandacht voor het mondmasker. Is het te druk? Kan je onvoldoende afstand houden? Mondmasker op!

Gezien de lokale diversiteit in de uitbraken zal de rol van de lokale overheden sterker worden, en kan dit aanleiding geven tot het uitvaardigen van bepaalde lokale verboden. Stem ingeval van twijfel zeker af met de gemeentelijke verantwoordelijken.

OKRA nam doorheen deze crisis steeds haar verantwoordelijkheid op, als voorbeeldige organisatie! Laat ons dit voorbeeldig gedrag blijven uitdragen in al onze activiteiten zodat we samen ook deze opflakkering bestrijden en met vertrouwen het najaar kunnen tegemoetzien.

De verhoogde aandacht voor de mondmaskers zullen we verwerken in de infofiches die we aanbieden op www.okra.be. Gelet op de huidige vakantieperiode kan er enige vertraging zitten op deze kleine bijwerking.

Geniet van de Belgische zomer, en hou het veilig!

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info