Corona is back: ook voor de BOK’ers

Tekst: Marc Mercier

Jullie hebben misschien al een tijdje in de gaten dat corona terug in opmars is. Na de Nationale Veiligheidsraad een paar dagen geleden is er ook een meeting geweest met de gouverneur van de provincie Antwerpen. Daar zijn strengere maatregelen genomen, waaronder onder andere het verbod op ploegsporten voor +18 jarigen.

Jammer genoeg zorgen deze genomen beslissingen voor de nodige verwarring (en mogelijkheid tot interpretatie).

Onze “bazen” van OKRA regio Kempen, hebben daarom voor duidelijkheid en zekerheid gekozen en hebben de moeilijke beslissing genomen haar verschillende werkingen te adviseren om geen enkele OKRA-activiteit (ook geen sportactiviteiten) meer te organiseren de komende weken en dit met onmiddellijke ingang.

Gezondheid primeert ten allen tijde en het leek ons, als bestuur van de BOK’ers, hoe jammer dit ook is, de beste en veiligste oplossing om dit advies strikt op te volgen.

Dit betekent dus dat de maandelijkse rit, voorzien op 11 augustus, niet zal doorgaan. Wanneer we terug zullen mogen rijden als BOK’ers is nog koffiedik kijken.

Individueel rijden met de motor blijft nog steeds toegelaten, maar als je momenteel bijvoorbeeld met een groep vrienden (buiten het kader van de BOK’ers natuurlijk) nog mag rijden binnen de provincie Antwerpen is niet duidelijk, want dit zou kunnen als groepssport worden beschouwd. Mogelijk mag het wel in de andere provincies, maar daar ook is de bubbel nu beperkt tot 5 dezelfde personen. Mijn persoonlijk advies is: best eventjes afwachten.

Gezien de maatregelen werd ook vanuit OKRA-SPORT+ (nationaal dus) beslist om het VLOM evenement van zaterdag 29 augustus 2020 te annuleren.

Leden die hun inschrijving voor dit evenement reeds hadden betaald, krijgen dit zonder probleem terugbetaald. Geef mij wel een paar dagen hiervoor tijd.

Wat betreft de overnachtingen, dit was op eigen initiatief geboekt en het risico bestond dat als er een opflakkering was van het virus, ze het evenement ging afgelasten.

OKRA SPORT+ gaat in elk geval aan de verantwoordelijke van het hotel De Westhoek de vraag stellen of de boeking nog kosteloos geannuleerd kan worden. Uiteraard kan men hierin niets in beloven. In de voorwaarden stond dat gratis annulatie enkel kon tot 2 maanden voor het evenement.

Van zodra ik hierover meer weet, zal ik de mensen, die logement besteld hadden in de Westhoek, op de hoogte houden.

Hou het veilig en gezond!

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info