Dinantrit: Dinsdag 8 september

Voorbeschouwing

De tweede corona “pauze” is achter de rug (hopelijk komt er geen derde) en iedereen staat waarschijnlijk klaar met ronkende motoren om aan de eerste BOK'ers rit van september te beginnen.

We hadden een prachtige Zeeland rit klaar, maar door de inreisbeperkingen in Nederland voor Stille Kempenaars en aanverwanten, hebben we dit idee eventjes moeten uitstellen. Maar geen nood, ons planningsteam heeft in haar toverhoed wel altijd een paar leuke reserve routes klaar zitten.

Er werd daarom geopteerd voor een tocht naar Dinant. Alhoewel we hier in juli al eens rondgereden hebben, zijn er in die streek nog veel wegen te ontdekken. 

Er worden dit keer drie routes aangeboden:

  • De verste route is 307 Km lang; de C rijders gaan deze rijden en indien er bij de B groep kandidaten genoeg zijn kan, in overleg met de voorrijders, een B groep dit traject afleggen.
  • De middelste afstand bedraagt 279 en is in principe voorzien voor de B groep.
  • De korte route is 264 Km lang en is bestemd voor A en M.

Deze drie afstanden zijn gebaseerd op één gemeenschappelijke route (waarvan 40 Km snelweg) waar rond Dinant dan nog twee verschillende lussen worden aangeplakt voor de grotere afstanden.

Aandacht voor de speciale richtlijnen

Om aan de start voldoende ruimte te hebben om alle motoren ver genoeg uit elkaar te plaatsen vertrekken we opnieuw vanop de parking aan het Total tankstation aan de afrit 25A te Tessenderlo richting Luik. Om een concentratie van motoren te vermijden, zullen de groepen ter plaatse natuurlijk mooi verspreid worden over deze (ruime) parking.

De routes voorzien nog steeds geen vooraf verkende rustplaatsen, om te vermijden dat alle BOK'ers in een massa ergens samen zouden zitten. Bovendien is het nog steeds onmogelijk is om een café of restaurant te vinden waar 70 man of meer binnen kan en mag. De vorige rit heeft aangetoond dat alle groepen wel iets gevonden hadden om een koffie te kunnen drinken, dus het zal dit keer ook lukken zeker?

Het middagmaal wordt opnieuw een picknick. Iedereen neemt dus best boterhammen mee en iets om te drinken.

Er is ook geen gezamenlijke café uitgekozen als eindhalte, opnieuw om te vermijden dat teveel BOK'ers zich op één plaats zouden bevinden.

Naast het gescheiden houden van de groepen, zijn er ook een aantal maatregelen binnen de groep zelf. Hier is het belangrijkste principe dat elk lid minstens 1,5 m afstand bewaart van de anderen en op de parking ’s morgens bovendien ook nog een mondmasker of buff draagt.

Enkel de leden die zich 100% gezond voelen mogen deelnemen die dag. Lijkt logisch, maar je weet nooit.

Daar de voorrijder de groepsleider/trainer is, wordt hij ook nu verantwoordelijk voor het naleven van de corona maatregelen. Het is een wettelijke vereiste dat deze persoon duidelijk herkenbaar is, hiervoor draagt hij een OKRA buff als armband en indien mogelijk een hesje van een andere kleur dan fluo geel.

Praktisch nu

Op dinsdag 8 september verzamelen alle groepen zich op de parking van het Total tankstation Tessenderlo langs de E313 Afrit 25A richting Luik. Hier is er natuurlijk mogelijkheid om te tanken.

Bij aankomst op de parking parkeer je direct in de buurt van de man met het bordje M/A/B of C, naargelang je keuze. We verwachten jullie daar tussen 8u30 en 8u45. Omstreeks 9u vertrekt de C groep, de andere groepen vertrekken aansluitend.

Wie zich wil inschrijven vult onderstaand formulier in.

Uiteraard geldt de OKRA Sport verzekering voor diegenen die in orde zijn met hun sportzegel.

Vergeet ook niet, de leden die een onlangs een petje besteld hebben, kunnen dit bij mij aan de start komen afhalen.

Inschrijving Dinantrit 8 september

Bok aanmeldingsformulier
Keuze Groep *
Verklaring aansprakelijkheid *

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info