Voorbeschouwing toerrit BOK’ers van 24 september: Zeeland

Belangrijke wijziging

Met de geplande route naar Zeeland in het achterhoofd, volgt het bestuur de corona situatie bij onze Noorderburen al een tijdje op de voet. Dit is hoe wij de toestand inschatten :

  • Het aantal nieuwe besmettingen in Nederland stijgt de laatste dagen redelijk veel. Grote delen van Nederland zijn nu al oranje (zoals Bergen op Zoom, waar de voorziene route doorheen loopt) of zelf al rood en alhoewel, volgens de situatie van 18 september, Zeeland zelf nog groen kleurt, willen wij het risico niet nemen dat dit in de komende dagen verslechtert en ons op die manier op het laatste moment voor problemen kan stellen.
  • Bovendien, de dag voor de rit zelf is er in Brussel een Nationale Veiligheidsraad, waar misschien ook bijkomende beperkingen over verplaatsingen naar het buitenland kunnen beslist worden.

Besluit : alhoewel er op dit moment (zondag 20 september) zich nog geen problemen stellen, zien wij wel een reële kans dat er in de komende dagen wel “rode lichten” zullen opduiken met betrekking tot de rit naar Zeeland. Het zou voor ons een rampscenario zijn, moesten deze rode lichten bijvoorbeeld in de loop van woensdag opduiken, op een moment dat we geen tijd meer hebben om gepast te reageren en/of iedereen te bereiken.
Om dit te vermijden, hebben wij niet gewacht en is er nu al beslist om donderdag NIET naar Zeeland te rijden. Deze route wordt vervangen door een “Brabant” rit van 249 Km en alle groepen rijden dezelfde afstand.

Vertrekplaats is NIET veranderd en is nog altijd de parking aan de Carrefour in Turnhout (Parklaan 80) en ook de timing is NIET veranderd (aankomst tussen 8u30 en 8u45, vertrek C groep omstreeks 9 uur).

De eindhalte is WEL veranderd en is nu het fiets café Mie Maantje (Diestsebaan 28, 2230 Herselt).

 

De eerste rit voor september is net achter de rug en de tweede komt er al aan. Vermits de banvloek vanuit Nederland eindelijk opgeheven is, kunnen we dus dit keer zonder schuldgevoelens richting Zeeland. In motortermen betekent dit natuurlijk eilanden bedekt met vlak polderland, talrijkere watertjes, dijken en bruggen. Een totaal andere omgeving dan Dinant, maar zeker niet zonder charmes.

 

Er worden dit keer twee, tamelijk gescheiden, lussen aangeboden. De C en B rijders nemen vanaf de start kleine baantjes heen en terug om zo 327 Km te rijden. A en M vertrekken eerst via een stuk grote baan alvorens zich te amuseren op de leuke baantjes in Zeeland en rijden zo slechts 241 Km.

 

Aandacht voor de speciale richtlijnen

Om aan de start voldoende ruimte te hebben om alle motoren ver genoeg uit elkaar te plaatsen vertrekken we opnieuw vanop een ruime parking. Ditmaal vanop de parking aan de Carrefour in Turnhout (Parklaan 80), waar de groepen mooi verspreid zullen worden.

 

De routes voorzien nog steeds geen vooraf verkende rustplaatsen, om te vermijden dat alle BOK'ers in een massa ergens samen zouden zitten. Bovendien is het nog steeds onmogelijk is om een café of restaurant te vinden waar 70 man of meer binnen kan en mag. De vorige rit heeft aangetoond dat alle groepen wel iets gevonden hadden om een koffie te kunnen drinken, dus het zal dit keer ook lukken zeker?

Het middagmaal wordt opnieuw een picknick. Iedereen neemt dus best boterhammen mee en iets om te drinken.

 

Het eindpunt van de route is Merksplas Kolonie, maar gezien de corona maatregelen staat het de voorrijders vrij om ergens andere de laatste koffie of eerste Leffe te drinken,

 

Naast het gescheiden houden van de groepen, zijn er ook een aantal maatregelen binnen de groep zelf. Hier is het belangrijkste principe dat elk lid minstens 1,5 m afstand bewaart van de anderen en op de parking ’s morgens bovendien ook nog een mondmasker of buff draagt.

 

Enkel de leden die zich 100% gezond voelen mogen deelnemen die dag. Lijkt logisch, maar je weet nooit.

 

Daar de voorrijder de groepsleider/trainer is, wordt hij ook nu verantwoordelijk voor het naleven van de corona maatregelen. Het is een wettelijke vereiste dat deze persoon duidelijk herkenbaar is, hiervoor draagt hij een OKRA buff als armband en indien mogelijk een hesje van een andere kleur dan fluo geel.

 

Praktisch nu

 

Op donderdag 24 september verzamelen alle groepen zich op de parking aan de Carrefour in Turnhout (Parklaan 80). Hier is er natuurlijk mogelijkheid om te tanken.

Bij aankomst op de parking parkeer je direct in de buurt van de man met het bordje M/A/B of C, naargelang je keuze. We verwachten jullie daar tussen 8u30 en 8u45. Omstreeks 9u vertrekt de C groep, de andere groepen vertrekken aansluitend.

Even inschrijven

Bok aanmeldingsformulier
Keuze Groep *
Verklaring aansprakelijkheid *

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info