Voorbeschouwing toerrit BOK’ers 13 oktober

 

Nu de zomermaanden voorbij zijn, wordt het tijd om terug een paar aanpassingen aan onze ritten te doen.

  • Vanaf nu is er terug “slechts” een rit per maand, de normale situatie dus.
  • Vermits het ’s morgens ook al langer duurt voor het licht wordt, start de eerste groep nu pas om 9u30.
  • De ritten zullen stapsgewijs korter worden, zodat iedereen op een respectabel uur thuis moet kunnen zijn.

Door de aanhoudende corona perikelen gaan we voorlopig ook alleen maar in België rondrijden. Dit beperkt natuurlijk onze mogelijkheden om nieuwe streken te verkennen, waardoor jullie tijdens een rit al eens de indruk kunnen krijgen dat we “hier al eens gepasseerd zijn”. Dit is iets wat we niet kunnen vermijden, maar ons SRT (Superervaren Routemakers Team) doet steeds haar best om andere leuke baantjes te vinden. Wees gerust, jullie zullen zich niet vervelen.  

Het bewijs hiervan wordt al tijdens de maandelijkse rit van oktober geleverd. Er ligt opnieuw een lus rond Leuven op tafel, maar eentje met heel andere trajecten dan de vorige.

Er worden twee routes aangeboden, de C en B groepen zullen 249 km rijden terwijl A en M zich beperken tot 212km

Aandacht voor de speciale richtlijnen

Om aan de start voldoende ruimte te hebben om alle motoren ver genoeg uit elkaar te plaatsen vertrekken we opnieuw vanop een ruime parking. Ditmaal vanop de parking van het Olen Shopping Centrum (Lammerdries Winkelstraat Olen), waar de groepen mooi verspreid zullen worden.

De routes voorzien nog steeds geen vooraf verkende rustplaatsen, om te vermijden dat alle BOK'ers in een massa ergens samen zouden zitten. Bovendien is het nog steeds onmogelijk is om een café of restaurant te vinden waar 70 man of meer binnen kan en mag.

Het middagmaal wordt opnieuw een picknick. Iedereen neemt dus best boterhammen mee en iets om te drinken. De vorige ritten heeft aangetoond dat deze formule haalbaar is.

De rit eindigt bij taverne Den Thijs (ook gekend als Sas 9), een gezellige plaats met een groot terras aan het kanaal ten noorden van Geel.

 

Naast het gescheiden houden van de groepen, zijn er ook een aantal maatregelen binnen de groep zelf. Hier is het belangrijkste principe dat elk lid minstens 1,5 m afstand bewaart van de anderen en op de parking ’s morgens bovendien ook nog een mondmasker of buff draagt.

Enkel de leden die zich 100% gezond voelen mogen deelnemen die dag. Lijkt logisch, maar je weet nooit.

Daar de voorrijder de groepsleider/trainer is, wordt hij ook nu verantwoordelijk voor het naleven van de corona maatregelen. Het is een wettelijke vereiste dat deze persoon duidelijk herkenbaar is, hiervoor draagt hij een OKRA buff als armband en indien mogelijk een hesje van een andere kleur dan fluo geel (Bv roze of zoiets).

Praktisch nu

Op dinsdag 13 oktober verzamelen alle groepen zich op de parking van het Olen Shopping Centrum (Lammerdries Winkelstraat Olen), in de buurt van de Lunch Garden. In het Shopping Centrum is er geen mogelijkheid om te tanken, maar er zijn een aantal tankstations in de omgeving.

Bij aankomst op de parking parkeer je direct in de buurt van de man met het bordje M/A/B of C, naargelang je keuze. We verwachten jullie daar tussen 9 en 9u15. Omstreeks 9u30 vertrekt de C groep; dan andere groepen vertrekken aansluitend.

 

De inschrijvingen zijn geopend!

Inschrijving

Bok aanmeldingsformulier
Keuze Groep *
Verklaring aansprakelijkheid *

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info