Operette Het Land van de Glimlach – 17 & 18 mei 2021

 

Het Vlaams Muziektheater: jouw jaarlijkse afspraak voor een zalige namiddag uit!
Het Vlaams Muziek Theater (VMT) is een vaste waarde in operetteland.
In 2021 staat alsnog ‘Het Land van de Glimlach’ op het programma, de succesoperette van Franz Lehar.
Deze operettevoorstelling stond gepland voor dit jaar, maar kon omwille van het coronavirus niet doorgaan in onze regio.

De gewestverdeling ziet er als volgt uit:
- maandag 17 mei 2021: gewesten Baarle Hertog, Hoogstraten, Arendonk, Kasterlee, Turnhout en OudTurnhout (op deze dag wordt er geen busvervoer door de regio georganiseerd)
- dinsdag 18 mei: gewesten Herentals, Laakdal, Herselt, Balen, Mol, Westerlo, Geel en Grobbendonk (enkel op deze dag leggen we busvervoer in)Lisa, de dochter uit een adellijke Weense familie, wordt verliefd op de Chinese prins Sou Chong en verlaat Wenen om hem te volgen naar China. Daar worden beiden zich bewust van de onverenigbaarheid van hun karakters en de onoverkomelijke verschillen tussen de westerse en oosterse cultuur. Die tegenstellingen leiden tot een bitter conflict en het tragische einde van hun liefdesverhaal. Lisa’s exotische droom vervliegt, en verteerd door heimwee naar haar vroegere leventje, keert ze ontgoocheld terug naar haar mooie blauwe Donau. De prins blijft alleen achter en tracht zijn pijn te lenigen met een ‘Immer nur lächeln’, zoals de Chinese gewoonte het volgens het toenmalige clichébeeld voorschreef, altijd maar lachen of glimlachen, wat er in het leven ook moge gebeuren. Andere
onverwoestbare aria’s uit deze operette zijn ‘Meine Liebe, deine Liebe, die sind beide gleich’ en ‘Dein ist mein ganzes Herz’!


 

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info