Opnieuw ROOD licht voor de BOK’ers

Iedereen die een beetje het nieuws volgt, weet dat onze corona cijfers opnieuw heel snel de slechte kant uitgaan en dat harde maatregelen niet konden uitblijven.
Onze Vlaamse regering heeft dan ook deze week een drastische beslissing genomen door, onder andere, alle georganiseerde sportactiviteiten in clubverband vanaf 13 jaar te schrappen. Ik weet dat de meeste BOK’ers zich nog zeer jong van geest voelen, maar ook wij vallen jammer genoeg onder die regel.
Bovendien is er voor deze maatregelen geen concrete einddatum vastgelegd, enkel een “evaluatie na drie weken”.

In praktijk betekent dit dus dat de maandelijkse rit van 10 november niet mag doorgaan. Wanneer we dan wel terug als BOK’ers mogen rijden, is dus ook niet te voorspellen. Als nu al heel luid de oproep tot een volledige lockdown weerklinkt, is de kans groot dat dit niet voor direct zal zijn. Toch blijven wij als bestuur geloven in de goede afloop en houden wij ons klaar om, wanneer we “ooit” terug groen licht krijgen, een inhaalrit te organiseren.

In de maatregelen van de Vlaamse Overheid staat ook dat “niet-georganiseerde (individuele) sportactiviteiten voor personen vanaf 13 jaar toegelaten zijn, indien u outdoor sport … met maximum 4 personen en dat altijd met afstand van 1,5m”. In motortaal betekent dit dat je momenteel nog altijd met drie vrienden mag afspreken om een tochtje te maken. Opgelet, hier geldt dan de OKRA+ sportverzekering niet.

In elk geval, zorg voor mekaar en vooral, houdt het veilig en gezond!

Marc Mercier

Voorzitter BOK’ers

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info