Update coronamaatregelen 6 maart ’21

We namen kennis van de nieuwe maatregelen in deze coronacrisis. De overheid nam enkele beslissingen die mogelijk een paar kleinschalige dingen mogelijk maken, zoals:

  • vanaf 8 maart samenkomen met 10 personen in buitenlucht, met afstand en aanbevolen mondmaskers => dit heeft betrekking op de OKRA-activiteiten, sporten met 10 personen is dus nog niet toegestaan!
  • wellicht vanaf 1 april evenementen buiten met max 50 personen, met mondmasker en in een gecontroleerde omgeving => dit heeft betrekking op de OKRA-activiteiten, of eventueel sportevenementen (zoals bv een wandelcriterium, een fietstreffen, sportfeesten, …) hieronder vallen is nog onduidelijk
  • wellicht vanaf 1 april kunnen amateursporters samen sporten met 10 pers => dit heeft betrekking op de sportactiviteiten (bv wandelen in groep met 10 personen, fietsen, petanque, buiten lijndansen, …
  • wellicht vanaf 1 mei opening cultuursector en horeca

Deze beslissingen geven toch enig perspectief, maar veel is er nog onduidelijk: Wat zijn de randvoorwaarden? Wat is een gecontroleerde omgeving (ook buiten)? Wat zal het ministerieel besluit bevatten? Waarom mag je bijvoorbeeld met 10 vrienden wel gaan fietsen vanaf 8 maart maar in georganiseerd verband zoals bij OKRA Sport+ pas vanaf 1 april? En zo verder…

De komende dagen zullen we ons verdiepen in de federatie-info, de randvoorwaarden en protocollen en de communicatie voorbereiden.

Los van de overheidsmaatregelen nam ook OKRA ondertussen een beslissing rond de personeelsmaatregelen. Een kort overzicht:

  • Interne personeelsmaatregelen: Alle interne coronamaatregelen en het verplicht thuiswerk blijven alvast verder geldig tot 30 april (en wellicht tot 30 juni). Het is nog steeds nodig een afspraak te maken als je langs wil komen om iets op te pikken op het regiosecretariaat bijvoorbeeld daar er geen vaste secretariaatspermanentie is.
  • Tijdelijke Werkloosheid wegens Overmacht (TWO): Dinsdag zal het Algemeen Dagelijks Bestuur (nationaal) zich buigen over de huidige TWO-regeling die loopt tot eind maart. Hierbij zal natuurlijk aandacht gegeven worden aan de aangekondigde versoepelingen die we zullen moeten vertalen naar onze achterban. Dit zal zich vertalen in de houding van het bestuur en de nodige personeelsinzet.

Er is duidelijk licht aan het einde van de tunnel, maar laat ons nog voorzichtig zijn en nog niet het volledige rijk van de vrijheid afkondigen. Hou vol! Alles komt goed!

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info