Corona update: Versoepelingen vanaf 26 april – officieus bericht

Momenteel beschikken we nog niet over een officiële berichtgeving, zijnde het ministerieel besluit na de persconferentie van het Overlegcomité vorige week, om een juiste interpretatie te kunnen maken van de aangekondigde versoepelingen.

In het verleden is nogal gebleken dat er een verschil zit tussen de tekst van de persconferentie en de later gepubliceerde wetteksten.

We hebben in het verleden ook altijd pas officieel naar onze trefpunten gecommuniceerd nadat we officiële richtlijnen hadden ontvangen vanuit het ministerieel besluit. We zullen dit deze keer dus ook op dat moment doen.

Maar aangezien we de afgelopen dagen al een aantal vragen ontvingen, willen we jullie graag het volgende meegeven:

  • We gaan er momenteel vanuit dat we vanaf 26 april terug met 10 personen (inclusief lesgever/begeleider/voor- en achterrijder!) buiten samen mogen komen en sporten mits het respecteren van de afstandsregels zoals de situatie van kracht was voor 8 maart.
  • Er mogen wellicht ook meerdere groepen van 10 personen aanwezig zijn op het domein (bv petanqueterrein, grasvelden, parkings, …) op voorwaarde dat deze groepen niet mengen en duidelijk gescheiden blijven van elkaar.
  • Wellicht zal dit getal van 10 zelfs opgetrokken worden in georganiseerd verband zoals OKRA Sport+ naar 25 personen vanaf 8 mei, maar dit is allemaal onder voorwaardelijke wijs en bijgevolg officieus.

Nog even ongeduldig wachten dus…

Vragen kunnen steeds gesteld worden via kempen@okra.be

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info