BOK’ ers: 1ste rit van 2021

Aandacht voor de speciale voorwaarden

We hebben eindelijk officieel groen licht gekregen van OKRA en hier is dan de uitnodiging voor de eerste rit van 2021.
Gezien de coronabeperkingen hebben we voor een speciale formule moeten kiezen. De rit start rond Tessenderlo en eindigt op de snelwegparking van Gierle. Onderweg zijn er een aantal stops voorzien, telkens op een snelwegparking waar er toiletten zijn en een Take Away koffie kan besteld worden. Maar wees gerust, de stukken tussen deze stops maken zoveel mogelijk gebruik van de autoluwe baantjes met de nodige bochten. Het zal dus geen vervelende toer worden.

Een groep mag momenteel slechts maximum uit tien personen bestaan, dus dit zal een beperking zijn waarmee rekening moet mee gehouden worden.

 

 • Een eerste principe die dag is dat de verschillende groepen niet met elkaar in contact komen en duidelijk gescheiden moeten blijven.

 

 • Een tweede maatregel is dat we vertrekken vanop twee verschillende startplaatsen rond Tessenderlo. Dit houdt ook in dat er vier verschillende routes zijn, wees zeker dat je de correcte bijlage inlaadt.

 

Ondanks het feit dat er bij de stops Take Aways zijn, raden wij toch iedereen aan om iets te drinken en te eten mee te nemen. Het gaat sneller en de prijzen op die snelwegparkings liggen nogal aan de hoge kant.

 

Tijdens de rit zelf wordt aan de voorrijders gevraagd om te dicht niet achter een andere groep te blijven hangen, want op die manier ontstaat eigenlijk een groter groep van 20 man. Blijf dan best 500 meter achter die groep rijden of steek ze voorbij op een veilige plaats.

 

Het einde van de rit is voorzien op de snelwegparking in Gierle aan de E34 richting Nederland. Blijf nadien niet rondhangen om nog wat na te praten, we willen hier absoluut een concentratie van BOK'ers vermijden.

 

Naast het gescheiden houden van de groepen zijn er ook een aantal maatregelen binnen de groep zelf. Hier is het belangrijkste principe dat elk lid minstens 1,5 m afstand bewaart van de anderen. Draag ook bij de haltes een mondmasker en neem het enkel af bij het eten of om iets te drinken.

 

Enkel de leden die zich 100% gezond voelen mogen deelnemen die dag. Lijkt logisch, maar je weet nooit.

 

Alhoewel iedere groep een voorrijder/groepsleider heeft, is iedereen zelf verantwoordelijk voor het correct naleven van de corona maatregelen. Op die manier beschermt je niet alleen jezelf, maar ook de andere rijders.

 

Het is moeilijk in te schatten hoeveel leden zullen deelnemen, maar er zouden wel eens veel mensen aan de start kunnen staan. Dit betekent dat we vooraf de namen van alle deelnemers willen kennen, om zodoende op voorhand de groepen in te delen, elk met hun voorrijder. Om dit te kunnen voorbereiden, gaan we de inschrijvingen afsluiten zondagavond 25 april. Wacht dus zeker niet te lang.


Praktisch nu

 Op dinsdag 27 april verzamelen de groepen zich op de volgende adressen :

 • A en B : Snelwegparking in Tessenderlo langs de E313 richting Hasselt
 • C en M : Parking van het Bruno Tankstation, Hyundailaan 2, 3980 Tessenderlo

Ter plaatse worden jullie opgevangen door Jos of mezelf: wij zullen dan de groepen verspreiden over de beschikbare ruimte. Blijf dan ook bij jullie groep.

Bij deze startplaatsen zijn er natuurlijk mogelijkheden om te tanken. zodat iedereen goed volgetankt aan de tocht kan beginnen.

 

We verwachten jullie daar tussen 9u en 9u15. Omstreeks 9u30 vertrekt van elke startplaats de eerste groep: de andere groepen vertrekken aansluitend.

Door de twee startplaatsen verschillende de routes ook een beetje. De afstanden voor de verschillende groepen zijn :

 • C : 275 Km
 • B : 277 Km
 • A : 213 Km
 • M : 214 Km

Het grote verschil tussen de C/B afstand met A/M zit in een bijkomende lus van 71 Km in de buurt van Aarschot. Indien er een groep van de B rijders de korte afstand wil rijden, kan dit en moeten die mensen de A route inladen.

 

De inschrijvingen zijn geopend! Graag een mailtje naar mijn adres(mercier.marc.2@gmail.com) en vergeet niet te vermelden met welke groep je wenst mee te rijden :.

 

 • Ik rij mee met de groep Moltimers
 • Ik rij mee met groep A: zij die het graag rustig aan doen.
 • ik rij mee met groep B : de toerders…. Zij die gewoon vlotjes willen rond rijden.
 • Ik rij mee met groep C: de trackers… zij die toch wel “ nog wat vlotter” willen rijden.

 

Bij deelname aan onze tourrit verklaart U op eigen risico deel te nemen aan deze activiteit en ontsla je de BOK’ers (Bikers OKRA Kempen) en de organisatoren (zoals voor- en achterrijders) van elke bestuurlijke aansprakelijkheid, zowel m.b.t. eigen schade als voor schade toegebracht aan derden.

Uiteraard geldt de OKRA Sport verzekering voor diegenen die in orde zijn met hun sportzegel.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info