BOK’ers: Voorbeschouwing toerke Namen 11 mei

Info:

Na het succes van de eerste rit van 2021, is de BOK'ers trein terug goed vertrokken.
De volgende rit is reeds op 11 mei. We gaan dit keer richting zuid en maken een mooie lus rond Namen. Hier rijden B/C 316 Km, A/M doen 262 Km.
Belangrijk detail: in tegenstelling tot vroeger wordt de A/M route dit keer niet afgeknipt, net voor de leuke stukken rond Namen, maar nu worden er kilometers gewonnen door in de terugweg de grote banen op te gaan. In mensentaal betekent dit dat onze A/M rijders ook zullen kunnen genieten van lekkere bochtjes in een heuvelachtig terrein.

Aandacht voor de speciale richtlijnen

Een groep mag momenteel slechts maximum uit tien personen bestaan, dus dit zal een beperking zijn waarmee rekening moet mee gehouden worden.

Ook mogen die dag de verschillende groepen niet met elkaar in contact komen en moeten duidelijk gescheiden blijven.

Dit keer vertrekken we vanop de parking van het Shopping centrum te Olen. Hier zijn er veel verschillende parkeervakken en elke groep krijgt een dergelijk vak toegewezen om te verzamelen. Hier kunnen je de verdeling vinden:

Er zijn geen georganiseerde stops of pauzes voorzien, dit wordt overgelaten aan de voorrijder. De terrasjes zijn dan ook terug open, maar reken er best nog niet op. Het zal dus terug een picknick worden.

Tijdens de rit zelf wordt aan de voorrijders gevraagd om te dicht niet achter een andere groep te blijven hangen, want op die manier ontstaat eindelijk een groter groep van 20 man. Blijf dan best 500 meter achter die groep rijden of steek ze voorbij op een veilige plaats.

Het einde van de rit is voorzien op de snelwegparking te Tessenderlo, E 313 richting Antwerpen. Blijf nadien niet rondhangen om nog wat na te praten, we willen hier absoluut een concentratie van BOK'ers vermijden.

Naast het gescheiden houden van de groepen zijn er ook een aantal maatregelen binnen de groep zelf. Hier is het belangrijkste principe dat elk lid minstens 1,5 m afstand bewaart van de anderen. Draag ook bij de haltes een mondmasker en neem deze enkel af bij het eten of om iets te drinken.

Enkel de leden die zich 100% gezond voelen mogen deelnemen die dag. Lijkt logisch, maar je weet nooit.

Alhoewel iedere groep een voorrijder/groepsleider heeft, is iedereen zelf verantwoordelijk voor het correct naleven van de corona maatregelen. Op die manier beschermt je niet alleen jezelf, maar ook de andere rijders.

Om terug vooraf de groepen maximaal te kunnen indelen, is het noodzakelijk dat we tijdig de namen van alle deelnemers willen kennen, om zodoende op voorhand de groepen in te delen, elk met hun voorrijder. Om dit te kunnen voorbereiden, gaan we de inschrijvingen afsluiten zondagavond 9 mei. Wacht dus zeker niet te lang.

Praktisch nu

Op dinsdag 11 mei verzamelen de groepen zich op het Shopping Centrum te Olen (Winkelstraat 4, Lammerdries, 2250 Olen), elk op hun voorziene parkeervlak. In het Shopping Centrum is er geen mogelijkheid om te tanken, maar er zijn een aantal tankstations in de omgeving.
We verwachten jullie daar tussen  8u30 en 8u45. Omstreeks 9u vertrekt de C groep; dan andere groepen vertrekken aansluitend.

De inschrijvingen zijn geopend! Graag een mailtje naar mijn adres(mercier.marc.2@gmail.com) en vergeet niet te vermelden met welke groep je wenst mee te rijden :.

  • Ik rij mee met de groep Moltimers
  • Ik rij mee met groep A: zij die het graag rustig aan doen.
  • ik rij mee met groep B : de toerders…. Zij die gewoon vlotjes willen rond rijden.
  • Ik rij mee met groep C: de trackers… zij die toch wel “ nog wat vlotter” willen rijden.

 

Bij deelname aan onze tourrit verklaart U op eigen risico deel te nemen aan deze activiteit en ontsla je de BOK’ers (Bikers OKRA Kempen) en de organisatoren (zoals voor- en achterrijders) van elke bestuurlijke aansprakelijkheid, zowel m.b.t. eigen schade als voor schade toegebracht aan derden.

Uiteraard geldt de OKRA Sport verzekering voor diegenen die in orde zijn met hun sportzegel.

 

Vergeet niet, de inschrijvingen worden afgesloten zondagavond 9 mei 21!

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info