Voorbeschouwing toerrit BOK’ers 25 mei

Toerrit Voeren

Het bochtige parcours van de vorige rit heeft ons doen verlangen naar “meer van dat”.
Ditmaal stellen we je een rit voor naar de grensstreek met Nederland en Duitsland, doorheen Voeren en het Plateau van Herve. We gaan hierbij letterlijk “de grenzen aftasten”, maar blijven toch in eigen land.
De tocht is 260 km lang en voor alle groepen dezelfde. Bereid je dus voor op kleine kronkelende wegen met ook een paar stevige haarspeldbochten! Welke motorrijder droomt hier niet van?

 
Aandacht voor de speciale richtlijnen

Een groep mag momenteel slechts maximum uit tien personen bestaan, dus dit zal een beperking zijn waarmee rekening moet mee gehouden worden.
Ook mogen die dag de verschillende groepen niet met elkaar in contact komen en moeten duidelijk gescheiden blijven.

Opnieuw zullen alle groepen vanaf dezelfde locatie vertrekken, namelijk de parking aan het Total tankstation aan de afrit 25A te Tessenderlo richting Luik. Om een concentratie van motoren te vermijden, zullen de groepen ter plaatse natuurlijk mooi verspreid worden over deze (ruime) parking.

Er zijn geen georganiseerde stops of pauzes voorzien, dit wordt nog altijd overgelaten aan de voorrijder. Alhoewel veel horeca zaken terrasjes hebben geplaatst, zijn ze niet altijd open. Reken er dus best niet op en neem zelf spijs en drank mee. Het zal dus terug een gezellige picknick worden.

Tijdens de rit zelf wordt aan de voorrijders gevraagd om te dicht niet achter een andere groep te blijven hangen, want op die manier ontstaat eindelijk een grotere groep van 20 man. Blijf dan best 500 meter achter die groep rijden of steek ze voorbij op een veilige plaats.

Het einde van de rit is voorzien op de snelwegparking te Tessenderlo, E 313 richting Antwerpen. Blijf nadien niet rondhangen om nog wat na te praten, we willen hier absoluut een concentratie van BOK'ers vermijden.

Naast het gescheiden houden van de groepen zijn er ook een aantal maatregelen binnen de groep zelf. Hier is het belangrijkste principe dat elk lid minstens 1,5 m afstand bewaart van de anderen. Draag ook bij de haltes een mondmasker en neem deze enkel af bij het eten of om iets te drinken.

Enkel de leden die zich 100% gezond voelen mogen deelnemen die dag. Lijkt logisch, maar je weet nooit.

Alhoewel iedere groep een voorrijder/groepsleider heeft, is iedereen zelf verantwoordelijk voor het correct naleven van de corona maatregelen. Op die manier beschermt je niet alleen jezelf, maar ook de andere rijders.

Om terug vooraf de groepen maximaal te kunnen indelen, is het noodzakelijk dat we tijdig de namen van alle deelnemers willen kennen, om zodoende op voorhand de groepen in te delen, elk met hun voorrijder. Om dit te kunnen voorbereiden, gaan we de inschrijvingen afsluiten zondagavond 23 mei. Wacht dus zeker niet te lang.

Praktisch nu:

Op dinsdag 25 mei verzamelen alle groepen zich op de parking van het Total tankstation Tessenderlo langs de E313 Afrit 25A richting Luik. Hier is er natuurlijk mogelijkheid om te tanken.

Bij aankomst op de parking wordt je opgevangen en direct naar je groep doorverwezen. We verwachten jullie daar tussen 8u30 en 8u45. Omstreeks 9u vertrekt de C groep, de andere groepen vertrekken aansluitend.

De inschrijvingen zijn geopend! Graag een mailtje naar mijn adres (mercier.marc.2@gmail.com) en vergeet niet te vermelden met welke groep je wenst mee te rijden :.

  • Ik rij mee met de groep Moltimers
  • Ik rij mee met groep A: zij die het graag rustig aan doen.
  • ik rij mee met groep B : de toerders…. Zij die gewoon vlotjes willen rond rijden.
  • Ik rij mee met groep C: de trackers… zij die toch wel “ nog wat vlotter” willen rijden.

Bij deelname aan onze tourrit verklaart U op eigen risico deel te nemen aan deze activiteit en ontsla je de BOK’ers (Bikers OKRA Kempen) en de organisatoren (zoals voor- en achterrijders) van elke bestuurlijke aansprakelijkheid, zowel m.b.t. eigen schade als voor schade toegebracht aan derden.

Uiteraard geldt de OKRA Sport verzekering voor diegenen die in orde zijn met hun sportzegel.

Vergeet niet, de inschrijvingen worden afgesloten zondagavond 23 mei 21!

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info