Verslagen vroegere ritten

Verslag rit van 12 november: Herfsttocht

Het verslag van de BOK’ers herfstrit (met dank aan Jaak Van de Put).

12 November. Samenkomst Carrefour parking Turnhout, 51 rijders werden er verwacht om 9.00 uur. Echter, de weersvoorspelling was niet zo optimaal! Maar dit bleek een foute voorspelling : op heel de rit geen druppel regen. De sfeer was dan optimaal.

Op dit moment hebben vele motorclubs al een winterstop. Maar de BOK’ers? Neen, deze ervaren jongens rijden heel het jaar. Winterstop, daar moeten ze niet van weten. Om het veilig en overzichtelijk te houden werden de rijders, zoals gebruikelijk, weer in groepen verdeeld. Eén A groep, de Moltimers, drie B groepen en één C groep, met elke groep een voorrijder en een achterrijder. Nogmaals dank aan deze rijders, zij doen dit voortreffelijk.

Deze rit van 164 km bleef eigenlijk altijd in onze achtertuin. Richting Arendonk, even de grens over, Hooge Mierde, Hulsel Bladel, Hoogeloon tot aan kilometerpaal 56 : onze eerste koffiestop Café De Kempen in Knegsel. Net over de grens hebben we blijkbaar echt mooie wegen waar we kunnen toeren met redelijk veel, zeer mooie landerijen met voornamelijk strooien daken, vermoedelijk een beetje de Nederlandse stijl. Gewoon genieten. Toegegeven de verkenners hebben werk gemaakt van deze rit.

Na het gezellig samenzijn op deze koffiestop (met de nodige humor) ging de rit verder door Wintelre, Oostbeers en Oirschot. Prachtige vergezichten en weeral fijne wegen, mooi, avontuurlijk en rustig (uitgezonderd een paar grote landbouwvoertuigen die heel de weg benutten), waarop het vlot rijden was. Ook het zonnetje kwam erdoor, we reden zelfs op droge wegen met de nodige haarspeldbochten (dit is wat een motorrijder wil natuurlijk). Dan gaat het altijd ietsje sneller en dit tot aan de lunch in Herberg de Schutskuil in Oirschot. Ontvangst in deze zaak weer tot in de puntjes geregeld. Aan de inkom een groot bord met reclame voor soep (en wat voor soep ; groene met erwten, worst enz…!). Werd dan ook massaal besteld.  

Na de lunch, nog 75 km te rijden. Er werd in overleg besloten om geen tussenstop meer in te lassen, althans niet in de groep waarin ik reed. Toch waren er groepen die wel een stop inlasten, wij wilden echter blijven genieten en rijden. Ook de laatste 75 km reden we op goed uitgekiende wegen en met het zonnetje ging het gewoon zeer vlot: Moergestel, Haghorst, Goirle, Chaam, Baarle Hertog, Pampa , Staakheuvel tot het eindpunt Kolonie Merksplas.

Wonder boven wonder was onze groep de eerste die toekwam. Gaf gewoon een goed gevoel: we hadden de C rijders geklopt (Al zijn de ritten van de BOK’ers geen snelheid races natuurlijk). De Kolonie in Merksplas, altijd een mooie locatie om een koffie te drinken en de rit af te sluiten.
Na de analyse van deze rit was iedereen (of toch bijna iedereen) ervan overtuigd : een zeer prachtige en mooie rit. 

Bedankt beheer Okra-BOK’ers, was een prachtige dag met een uitzonderlijke mooie rit.

Zoals altijd hadden de afwezigen weer ongelijk.

Jaak.

Verslag rit van 8 oktober 2019: Kempentocht

Verslag rit van 10 september 2019: Amstel rit

Met 50 dappere Bok’ers zijn we weer op pad geweest en de zon was weer van de partij….Onze oudste Bok’er zou zeggen: we zijn toch gelukzakken hé.. Misschien moeten we toch maar standaard onze zonnecrème in onze bagage gaan voorzien …om al die kale koppen in te smeren J

 

Een uitdagend parcours was onze Amstel rit zeker en vast… Keren en draaien, smalle wegen, haarspelden…. Best veel verkeer ( fietsers en wandelaars )…. Het was een intense rit.  Maar de ambiance zat er weer volop in. … top bende !

 

Wat we moeten uitvinden om de start op tijd te laten verlopen is me nog een raadsel…. Een kwartier, twintig min voor tijd zijn ze al niet meer te houden: yep, we zijn voltallig… dus wij vertrekken ! Suggesties zijn welkom J

 

Nog een dikke merci aan onze voorrijders en afsluiters…. En bij uitbreiding alle deelnemers. Op naar de volgende rit: onze “Kempentoer” op 8 oktober.

Verslag rit van 13 augustus 2019: Pontjestocht

Wat een memorabele dag ! Records zijn er om gebroken te worden en dat hebben wij gisteren weer gedaan. Met 71 inschrijvingen op voorhand en dan met zo’n weersvoorspelling toch met 69 van start gaan is toch bijzonder.  Die van de “ Kempen”… dat zijn toch wel speciale gasten ! Regen of wind…. Euh mannen: wij rijden. En de rit was allicht een van de mooiste die we al gereden hebben. Bedankt aan iedereen : de voor en achterrijders en bij uitbreiding alle BOK’ers om de moraal hoog te houden en de rit weer memorabel te maken. Oh ja,  de grappen en grollen waren er ook weer. Zoals altijd !  Wat een plezier om met zo’n mannen op stap te zijn.

Bok’ers… tot in de volgende bocht.

Verslag rit van 9 juli 2019

Bij ons vertrek in Olen op de parking van de Lunch Garden stonden er 64 BOK’ers klaar om er in te vliegen. En zoals de traditie het wilt waren er ook weer meerdere nieuwe kandidaten. De parking was te klein voor deze bende zodat het organiseren van het vertrek redelijk moeilijk verliep… moeten we rekening mee houden in de toekomst en een beter systeem uitwerken.

De C mannen waren zoals gewoonlijk snel weg. Voor de B’s waren er 2 groepen en voor de A mannen was er ook een groep en natuurlijk ook een groep Moltimers.

Dus rijden maar….

Blijkbaar waren er wel wat GPS problemen waarvoor er geen echte verklaring te vinden is…. Blijft toch altijd een moeilijk gegeven. Ik weet zeker dat daar iemand is die zich afvraagt  waarom hij de autostrade op moest…. Maar wie niks doet, doet ook niks verkeerd zeker ?

Uiteindelijk hebben er ongeveer een 25 tal de lange route gereden en de andere kozen voor de kortere versie.

Verslag rit van 11 juni 2019

Voorzien van een paar energierepen, een gevulde benzinetank tot boven toe en een extra kleine jerrycan …. Gingen wij op pad

Er stonden  best wat km op het programma.  Voor de B en C rijders zijn er dat 415 km. 

Dus een pittige tocht die ons bracht tot in de Eifel Duitsland

Vertrek deden we in Turnhout om 9 h op de parking van de Carrefour, parklaan 80-82, Turnhout. En we gingen dan richting Maasbracht. 87 km.  

De “Biker Ranch Eifel  in Simmerath Duitsland, was waar we onze lunchstop hielden.

Van de Biker Ranch gingen we terug richting Roermond/ Maasbracht .

Uiteindelijk kwamen  we aan in Retie , moe, met een lege benzinetank maar zeer voldaan.

Verslag rit van 25 mei 2019

Wat een opkomst toch weeral. Met 49  deelnemers stonden we klaar om de Lunchgarden in Turnhout in te palmen. Ambiance troef, de goesting in het ontbijt en de rit waren groot... en zoals gewoonlijk waren ze weer niet te houden en werd er “te vlug vertrokken”… maar ja, het zijn de BOK’ers hé.

En… enkele vermeldenswaardige punten: geloof het of niet, er waren 6 dames present voor deze rit of had dat te maken met het ontbijt ? En van de 49 deelnemers waren er 9 van de eerste rit present. En… het was onze eerste rit maar nu in omgekeerde richting met Turnhout als startplaats en de toenmalige vertrekplaats als aankomst nu. M.a.w….. onze jubileumrit was al voor de start geslaagd.

Nog een dankwoordje voor onze voorrijders: 1 groep Alfamannetjes ( zoals Marc ze graag noemt ), onze Moltimers, 2 B groepen ( Leo en Ivo ) en 1 C groep (Jos )…5 groepen in totaal zodat alles gesmeerd kon verlopen.

Verslag rit van 14 mei 2019

Met 67 BOK’ers stonden wij aan de start van onze rit Retie-Roermond- Mol. Een nieuw starterrecord !

Met veel goesting en goeie weersvoorspellingen werd er dan ook gestart in Retie. En de rush naar de eerste koffiestop in Opitter fietscafé kon beginnen.

Met 7 groepen, 3 A teams, 3 B teams en 1 C team , gingen we dan ook van start. Heel wat organisatiewerk en vooral veel inzet van onze voor- en achterrijders. Bedankt mannen, ’t is niet altijd gemakkelijk maar u hulp is wel noodzakelijk.

Onze lunchstop in Wessem was ook een succes. Een fijn georganiseerd buffet aan 6.5 euro…waar vindt je dat nog ? Wel in Wessem !

Afsluiten deden we op het terras van de Bonte Os in Mol…. Weer en fijne dag met goedgeluimde BOKers…. Wat een bende !

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info