Forumdag sport 2020

Mensen aan het bewegen krijgen. Daar gaan we voor. We zijn ervan overtuigd dat je dat onder andere kunt bereiken door te variëren op het bestaande aanbod maar even goed door te vernieuwen en te innoveren in het beweeg- en sportaanbod door de benadering van de doelgroep, de omkadering als door het inschakelen van nieuwe technologieën en methodes. 

Tijdens deze voormiddag geen theoretische uiteenzetting. Je gaat zelf aan de slag en ontdekt er nieuwe(re) beweeg- en sportactiviteiten. Zien bewegen doet bewegen. 

Breng dus zeker sportieve kledij mee!

We verwachten minimaal twee vertegenwoordigers uit zoveel mogelijk trefpunten. Zelfs als er in je trefpunt nu nog geen groot sportaanbod is. Wie? De sportcoördinatoren, maar ook teamleiders en andere betrokken bestuursleden zijn welkom. 

Zij die wensen kunnen ’s middags blijven lunchen (prijs = € 15) en nog in de namiddag een vorming bijwonen omtrent fiets- en wandelapps:

Het gebruik van de smartphone is niet meer weg te denken in onze huidige maatschappij. De tijd dat we ons mobieltje enkel gebruikte om mee te bellen is al lang voorbij. Steeds meer en meer gebruiken we onze smartphone ook voor andere doeleinden.

Ook bij het uitstippelen van een wandel- en/of fietstocht kan onze smartphone een handig hulpmiddel zijn. Ondertussen zijn er talrijke apps op de markt en voor de gebruiker is het soms moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Wil je graag meer te weten komen welke apps nuttig zijn bij het plannen van jouw wekelijkse wandel- en of fietstochten alsook hoe je deze apps kan gebruiken met je smartphone? Schrijf je dan zeker in voor deze vorming! Volgende apps komen onder andere aan bod: wandelknooppunten, fietsknooppunten, Routeyou, Wikiloc, Strava, Maps.me en Osmand.’

Zorg ervoor dat de batterij van je smartphone is opgeladen of breng zeker een oplader mee. Indien je de app ‘Osmand’ thuis al kan downloaden… graag!

Geef je aanwezigheid voor deze voor- en/of namiddag zeker aan het regiosecretariaat door voor 13 januari 2020. 

 

Programma

 

 

9h00 – 9h30: onthaal met koffie

9h30 – 12h00: Programma:

  • Kennismaking met:
    • Crossboccia: speelse variant op petanque waar jouw mate van creativiteit het spelplezier bepaalt
    • Memoride: virtueel fietsen doorheen jouw verleden. Door te fietsen op een hometrainer of pedalo zie je je op het scherm fietsen. Terug in de tijd of in exotische oorden. Het kan allemaal. o Leeuwentoren: een combinatie van KUBB en petanque o Fithockey: hockey voor 55+

12h00 – 13h15: Lunch (warme maaltijd)

13h15 – 16h00: vorming fiets- en wandelapps

 

Inlichtingen en inschrijvingen

 

tine.braspenninckx@okra.be – 014 40 33 51 of via onderstaand formulier

noot:

Facturen worden opgestuurd, ter plaatse betalen is niet nodig.

 
 

Sportforumdag

Sportforumdag

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info

X