Operette ” ‘Der Zarewitsch’”

9 & 10 mei 2022

 

In mei 2022 legden we ook opnieuw twee dagen vast in cultuurhuis de Warande voor een operettevoorstelling. We brengen ‘Der Zarewitsch’ van Franz Léhar op maandag 9 mei en dinsdag 10 mei 2022. Een hoogtepunt uit het zilveren tijdperk van de Weense operette! 

Hierin wist Franz Lehàr de indringende, melancholische en gevoelige sfeer van de Russische cultuur op te roepen. Met onder andere ‘Es steht Ein Soldat am Wolgastrand’, ‘Einer wird kommen‘,‘Hab nur dich allein‘, e.v.a. 

 

Het verhaal 

 

Ajoscha, de Tsarewitsch, de zoon van de Tsaar, leidt een streng en sober leven. Met name heef hij verboden dat ooit een vrouwelijk wezen zijn vertrekken mag betreden. Omdat het echter de bedoeling is dat hij ooit trouwt, acht men het verstandig hem met een vrouw in contact te brengen. Door een list lukt dat. De danseres Sonja treedt als jongen verkleed in het paleis op en weet de aandacht van Aljoscha te trekken. Als ze bij hem in zijn kamer komt merkt hij dat ze een vrouw is. Zijn aanvankelijke woede hierover verandert al snel in genegenheid. Ze ontmoeten elkaar daarna geregeld en er ontstaat oprechte liefde. Op een gegeven moment wordt het wenselijk geacht dat Sonja verdwijnt, men heeft immers voor Aljoscha een bruid gevonden. Aljoscha’s oom vraag Sonja de Tsarewitsch te vertellen dat zij een losbandig leven lijdt zodat hij haar zou verstoten. Aanvankelijk gelooft Aljoscha dit verhaal maar hij komt er al snel achter wat de bedoeling is. Samen vluchten ze naar Napels, waar ze worden ontdekt door de oom. Hij herinnert er de Tsarewitsch aan zijn plicht jegens het vaderland maar Aljoscha is niet zinnens naar Rusland terug te keren. Wanneer echter de plotselinge dood van de tsaar, zijn vader, wordt gemeld wordt hij terug in Rusland verwacht. Zal hij kiezen voor het vaderland of de liefde van Sonja? 

 

Praktisch :

 

  • De verdeling van de data zal er als volgt uitzien:
  • 9 mei: gewesten Herentals, Laakdal, Herselt, Balen, Mol, Westerlo, Geel en Grobbendonk (enkel op deze dag leggen we busvervoer in)
  • 10 mei: gewesten Baarle Hertog, Hoogstraten, Arendonk, Kasterlee, Turnhout en Oud-Turnhout (op deze dag wordt er geen busvervoer georganiseerd)
  • In cultuurhuis de Warande te Turnhout
  • De deuren openen om 13u40, de voorstelling start om 14u
  • Prijs per ticket: 30 euro (vestiaire inbegrepen, eventueel met bijkomende kosten voor administratie en verzending indien de inschrijving niet verloopt via het trefpunt)

Spreek gerust al je wijkverantwoordelijke aan dat je interesse hebt en ten gepaste tijden zal je hiervoor kunnen inschrijven. 

 

Toch al meer info nodig?

 

Mail naar benny.vancampfort@okra.be, dan krijg je het snelste een antwoord terug (telefoneren kan desnoods op het nummer 014 40 33 52). 

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info

X