Toerrit 12 juli: BOK’ers

Om 6u30 uur liep de wekker bij Jaak thuis af. Lunchpakket klaargemaakt en even gebrainstormd over de kledij: zomer, tussenkledij of winterpak? Keuze was snel gemaakt, het werd zomerkledij, want het beloofde een zeer warme dag te worden. Afspraak met de vrienden aan het pompstadion om vandaaruit naar het BOK’ers treffen in Tessenderlo te rijden. Op de fly-over in Geel verloor Gust zijn motor trekkracht, niet normaal oei een probleem! Gust geholpen op een veilige plaats te parkeren, even de VAB bellen en wij moesten verder. Wat het probleem was zouden we later wel vernemen.

Computerlessen op maat van 55 plussers

Wil je mee met je tijd? Wil je wijs raken uit de vele mogelijkheden die een pc, een tablet en/of een smartphone jou kunnen bieden? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Al vele jaren biedt LBC Volwassenenonderwijs ICT-cursussen aan in samenwerking met Okra 55+ We starten in Turnhout terug met computercursussen in samenwerking met LBC Volwassenenonderwijs.

Ledenfeest BOK’ers

Zaterdag 28 mei is het dan toch gelukt om het ledenfeest door te laten gaan. Ondanks een eerder kleine opkomst (24 leden en 17 partners) werd het een fijne avond. Fons (C rijder en tevens kok van de Oude Eik) en zijn team hebben ons dan ook ontvangen als koningen.

Rondje Luik :BOK’ers 10 mei 2022

Dinsdagmorgen 10 mei 22, net voor 8 uur. De startplaats Tessenderlo voor het Rondje Luik is, op de motoren van Marc en Jos na, akelig leeg. Vol ongeduld wachten ze de komst van de BOK’ers af, klaar om alles in goed banen te leiden (of is het “lijden”?). En komen doen ze, de ene alleen, de anderen in groepjes tot uiteindelijk, iets voor 9 uur, de parking bomvol staat met 102 deelnemers (geen 103 zoals in de fotoreportage, ergens was een naam dubbel geteld).

Algemene vergadering BOK’ers : 19 april ’22

Op 19 april vond in het Mollenhof te Lille de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV) plaats. De vertegenwoordiging van de leden zat goed, want met een 50 tal aanwezigen was 1 op 4 BOK’ers aanwezig. Onder de kundige leiding van Jos en Marc werden de agendapunten vlot afgehandeld en verliepen de discussie in een opbouwende sfeer. Een volledig verslag zal naar alle leden worden doorgestuurd.

BOK’ers rit voor Pasen richting Namen 12 april

Wat konden we verwachten? Namen is een niet onbekende streek en deze hadden we al eens aangedaan . Er heerste wat twijfel bij de rijders, zou het “copy paste” zijn van een vorige rit? Alhoewel we de streek redelijk goed kennen slaagde de route opnieuw erin ons aangenaam te verrassen. Het is zeker niet evident om rijders met een goede kennis van deze streek te verrassen met nieuwe paden die zeer geschikt zijn en mooi bovendien. We werden dan ook zeer blij van deze route. Jos had ons weer verrast en we konden weer mooie oorden ontdekken op verre onbekende plaatsen, dit dankzij creatief werk van de verkenners en organisatoren.

Peter Lambert in monoloog in OKRA Geel Larum

Peter Lambert brengt een monoloog met een lach en een traan. Hij verstaat de kunst om een moeilijk onderwerp op een amusante manier aan te brengen. In deze conférence heeft Peter Lambert het over de rol van ouderen in onze maatschappij. Alhoewel ze een groeiend deel van de bevolking uitmaken zijn ouderen vaak geen prioriteit voor de politiekers. Mensen willen zich dus verenigen om hun rechten te vrijwaren :; hier en overal in de wereld. Ook OKRA voert “verbondenheid” in het vaandel en wordt met een knipoogje door Peter aangestipt in zijn boeiend betoog dat we allemaal willen aanprijzen.

BOK’ers: Rondje Eindhoven 8 maart

We starten bij de Carrefour in Turnhout en de eindhalte is de Abdij van Postel. Voor de A/M rijders was een omloop van 193 Km voorzien, de B/C rijders kregen een extra lus tot onder ‘s Hertogenbosch om zo 247 Km te rijden. De rit kende weer een record opkomst! In de A groep 27 ingeschreven, de B groep 31 deelnemers, groep C 15 deelnemers en de Moltimers 19 deelnemers. Totaal 92 motoren, wat een massa. Veel zon en een hogere gevoelstemperatuur, ideaal dus om een lentegevoel te creëren, dat was het weerpraatje. Dus stonden we in de morgen toch op met een glimlach, want inderdaad geen regen (was toch even geleden bij een BOK’ers rit ). Maar het tanken aan 1,98€ de liter was wel even zuur. Aangekomen op de verzamelplaats in Turnhout was het toch nog frisjes aan de handen. Ik heb niet de luxe van thermisch ondergoed, handvat- en poepverwarming, dit zijn op zo’n moment altijd gespreksonderwerpen op de parking. Er hing een heel leuke sfeer rond, een beetje te vergelijken met een eerste schooldag na de zomervakantie. Misschien hebben de zon en het afschaffen van de meeste coronamaatregelen hier mee te maken? Er waren ook rare activiteiten gaande zoals een motor in gang duwen, twee leeglopers van banden, rijders die tweemaal rond de parking reden eer ze hun groep hadden gevonden. Gewoon gezellige activiteiten en alle mankementjes werden professioneel opgelost, wat een creatieve bende.

BOK’ers: Zuidwaarts rond Leuven op 8 februari

Verzamelen op de parking van het sportcentrum in Merksplas. De opkomst was groot, in totaal 90 motoren (met 6 nieuwe rijders!): 19 Moltimers, de A groep telde 27 rijders, bij de B groep (tevens de grootste opkomst) 32 rijders en de snelste groep C rijders 12 deelnemers. Om het efficiënt, vlot en veilig te houden worden deze traditioneel verdeeld in groepjes van plusminus 10 rijders . Even was er (lichte) paniek om de groepen in te delen, want bij het A Team ontbraken twee vaste voorrijders en bij de B groep werkte de GPS van een voorrijder niet! Gelukkig waren drie “hulpvoorrijders” in het A Team bereid om de uitdaging aan te gaan door elk een groepje te trekken, terwijl binnen de B rijders een oude rot zich vrijwillig melde om voorrijder te zijn. Merci mannen, dankzij jullie: probleem direct opgelost!

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info