Culturele voorstellingen 2022

‘Mooie muziek lijkt wel de kracht te hebben om door je pantser heen te breken en je te raken tot in het diepst van je wezen. Het is een katalysator naar emoties en het kan je meenemen naar een andere plek, een andere tijd en een andere stemming’. 

Dit jaar organiseren we zoals eerder aangehaald geen culturele voorstellingen in samenwerking met het Vlaams Muziek Theater in de Warande te Turnhout. Wel zijn de gesprekken met alle partners rond en kunnen we onze plannen voor 2022 kenbaar maken. 

 

 

NIEUWJAARSCONCERT

 

Op maandag 17 januari 2022 organiseren we een Nieuwjaarsconcert in samenwerking met het Vlaams Muziek Theater, vergelijk het gerust een beetje met een GalaConcert maar rond nieuwjaar. Het Vlaams Muziek Theater brengt een mengeling van klassiek, licht-klassiek en evergreens, kortom: muziek om bij weg te dromen! 

Praktisch: 

  • Maandag 17 januari 2022
  • In cultuurhuis de Warande te Turnhout
  • De deuren openen om 13u40, de voorstelling start om 14u
  • Prijs per ticket: 30 euro (vestiaire inbegrepen, eventueel met bijkomende kosten voor administratie en verzending indien de inschrijving niet verloopt via het trefpunt)

Toneelvoorstelling ” Weerzien “

In 2020 organiseerden we het stuk ‘Weerzien’ van schrijver Eddy Van Ginckel en gespeel door Guy De Kort en André Tilleman (beiden OKRA-lid)

Een stuk over discriminatie, verdraagzaamheid, vriendschap, vreugde en verdriet, gekruid met een flinke dosis fijne humor. ‘Weerzien’ is sprankelend, verrassend, zeer herkenbaar en uit het leven gegrepen.


Samen met onze trefpunten gaan we bekijken of we in 2022 een nieuwe voorstelling kunnen organiseren. Meer info volgt hier van zodra deze beschikbaar is.


 

Voorlopige speelkalender 2022

Maart

15mar14:0018:00"Weerzien"Toneelvoorstelling in Merksplas

Operette ” ‘Der Zarewitsch’”

9 & 10 mei 2022

 

In mei 2022 legden we ook opnieuw twee dagen vast in cultuurhuis de Warande voor een operettevoorstelling. We brengen ‘Der Zarewitsch’ van Franz Léhar op maandag 9 mei en dinsdag 10 mei 2022. Een hoogtepunt uit het zilveren tijdperk van de Weense operette! 

Hierin wist Franz Lehàr de indringende, melancholische en gevoelige sfeer van de Russische cultuur op te roepen. Met onder andere ‘Es steht Ein Soldat am Wolgastrand’, ‘Einer wird kommen‘,‘Hab nur dich allein‘, e.v.a. 

 

Het verhaal 

 

Ajoscha, de Tsarewitsch, de zoon van de Tsaar, leidt een streng en sober leven. Met name heef hij verboden dat ooit een vrouwelijk wezen zijn vertrekken mag betreden. Omdat het echter de bedoeling is dat hij ooit trouwt, acht men het verstandig hem met een vrouw in contact te brengen. Door een list lukt dat. De danseres Sonja treedt als jongen verkleed in het paleis op en weet de aandacht van Aljoscha te trekken. Als ze bij hem in zijn kamer komt merkt hij dat ze een vrouw is. Zijn aanvankelijke woede hierover verandert al snel in genegenheid. Ze ontmoeten elkaar daarna geregeld en er ontstaat oprechte liefde. Op een gegeven moment wordt het wenselijk geacht dat Sonja verdwijnt, men heeft immers voor Aljoscha een bruid gevonden. Aljoscha’s oom vraag Sonja de Tsarewitsch te vertellen dat zij een losbandig leven lijdt zodat hij haar zou verstoten. Aanvankelijk gelooft Aljoscha dit verhaal maar hij komt er al snel achter wat de bedoeling is. Samen vluchten ze naar Napels, waar ze worden ontdekt door de oom. Hij herinnert er de Tsarewitsch aan zijn plicht jegens het vaderland maar Aljoscha is niet zinnens naar Rusland terug te keren. Wanneer echter de plotselinge dood van de tsaar, zijn vader, wordt gemeld wordt hij terug in Rusland verwacht. Zal hij kiezen voor het vaderland of de liefde van Sonja? 

 

Praktisch :

 

  • De verdeling van de data zal er als volgt uitzien:
  • 9 mei: gewesten Herentals, Laakdal, Herselt, Balen, Mol, Westerlo, Geel en Grobbendonk (enkel op deze dag leggen we busvervoer in)
  • 10 mei: gewesten Baarle Hertog, Hoogstraten, Arendonk, Kasterlee, Turnhout en Oud-Turnhout (op deze dag wordt er geen busvervoer georganiseerd)
  • In cultuurhuis de Warande te Turnhout
  • De deuren openen om 13u40, de voorstelling start om 14u
  • Prijs per ticket: 30 euro (vestiaire inbegrepen, eventueel met bijkomende kosten voor administratie en verzending indien de inschrijving niet verloopt via het trefpunt)

Spreek gerust al je wijkverantwoordelijke aan dat je interesse hebt en ten gepaste tijden zal je hiervoor kunnen inschrijven. 

 

Toch al meer info nodig?

 

Mail naar benny.vancampfort@okra.be, dan krijg je het snelste een antwoord terug (telefoneren kan desnoods op het nummer 014 40 33 52). 

Kempentochten

-De verdere voorbereidingen van de Kempentochten kunnen momenteel niet doorgaan. Vanaf 2023 gaan we zeker opnieuw van start met het organiseren van onze Kempentochten

Rustig toeren langs de mooiste plekjes… luisterend naar verhalen van de gids, een hapje en een drankje, een natje en een droogje, in goed gezelschap. Wat heb je meer nodig? Dit is de succesformule van onze Kempentochten. In 2023 kan u zeker genieten van de daguitstap met als titel ‘In en om Het Land van Herve’. 

Naar goede traditie en blijvende vraag biedt OKRA regio Kempen jullie in de nabije toekomst zeker opnieuw Kempentochten aan.

Doel van de Kempentochten:

Een volledig uitgewerkte dagreis. Iedereen kan evenwel mee, maar het ritme en de uitwerking van de reis wordt aangepast aan onze oudste leden: rustig toeren over landelijke binnenwegen, luisterend naar de verhalen van onze OKRA gidsen.

We mikken dagelijks op een maximum van 100-tal deelnemers, een niet te grote groep, verdeeld over 2 autocars.

Deze uitgewerkte tocht bieden wij aan tegen de scherpste prijs. De kostprijs trachten we zo veel mogelijk te drukken, maar het is nog te vroeg om dit nu al te voorzien (rond de 55 euro). Men krijgt hiervoor: autocarrit, gids, tas koffie met koek, broodmaaltijd en avondmaal.

 

Gala Concert

Jaarlijks worden deze GalaConcerten gesmaakt

Ook het Galaconcert kon in het najaar van 2020 niet doorgaan.

Gezien de vele omboekingen in culturele voorstellingen, organiseren we hierdoor in het najaar van 2021 geen GalaConcert.

We vliegen er met goeie moed terug in vanaf het voorjaar van 2022.

Regioquiz

De Quiz van dit jaar , die voorzien was voor 16 november 2021 , is opnieuw uitgesteld..

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info

X