Toneelvoorstelling ” Weerzien “

Uit het leven gegrepen

Een stuk over discriminatie, verdraagzaamheid, vriendschap, vreugde en verdriet, gekruid met een flinke dosis fijne humor.‘Weerzien’ is sprankelend, verrassend, zeer herkenbaar en uit het leven gegrepen.

Spelers: Guy De Kort en André Tilleman (beiden OKRA-lid) Schrijver: Eddy Van Ginckel

Inschrijving verplicht via bestuur want volzet is volzet - ticket = 7€

Concreet kunnen we volgende data en locaties al aan jullie bekend maken:

 • 14 januari 2020: 't Getouw te Mol (onder voorbehoud)
 • 16 januari 2020: parochiezaal Geel Ten Aard
 • 21 januari 2020: parochiezaal te Meerhout Zittaart
 • 28 januari 2020: zaal Biehal te Oevel
 • 4 februari 2020: parochiezaal te Rijkevorsel St Jozef
 • 6 februari 2020: Ligahof te Lichtaart
 • 11 februari 2020: GC Den Dries te Retie
 • 10 maart 2020: zaal Meuletiende te Turnhout Goddelijk Kind
 • 12 maart 2020: parochiezaal Balen Olmen: Verzet naar voorjaar 2021
 • 17 maart 2020: GC De MARc/kT te Merksplas:Verzet naar voorjaar 2021
 • 19 maart 2020: GC De Wouwer te Ravels:Verzet naar voorjaar 2021

De deuren gaan steeds open vanaf 13u, de voorstelling start om 14u. Er is een pauze voorzien van 30 minuten tussen 14u45 en 15u15 en eindigen doen we omstreeks 16u.

BELANGRIJK BERICHT:

De drie laatste toneelvoorstellingen konden niet doorgaan omwille van het corona-virus. Maar uitstel is geen afstel! Echter de voorstellingen nog inrichten voor de zomerperiode is niet meer haalbaar. Na de zomer is één van de toneelspelers in volle voorbereiding met een ander toneelgezelschap voor een ander toneelstuk dat door zal gaan dit najaar. Vandaar verschuiven we de toneelvoorstellingen die geschrapt werden te Merksplas, Olmen en Ravels naar het voorjaar van 2021. We maken in de komende weken en maanden verdere praktische afspraken met de gasttrefpunten en zullen vanaf oktober alle data kenbaar maken.

Operette ” Land van de glimlach”

Deze voorstelling werd afgelast wegens CORONA
 • Waar: De Warande te Turnhout
 • Datum opvoeringen: Dinsdag 22 september & woensdag 23 september 2020
 • Start: 14 u - deuren open vanaf 13 u 40
 • Inkomprijs: € 25 zonder busvervoer en verzendings-/administratiekosten.
 • Korte inhoud:

Lisa, de dochter uit een adellijke Weense familie, wordt verliefd op de Chinese prins Sou Chong en verlaat Wenen om hem te volgen naar China. Daar worden beiden zich bewust van de onverenigbaarheid van hun karakters en de onoverkomelijke verschillen tussen de westerse en oosterse cultuur. Die tegenstellingen leiden tot een bitter conflict en het tragische einde van hun liefdesverhaal. Lisa’s exotische droom vervliegt, en verteerd door heimwee naar haar vroegere leventje, keert ze ontgoocheld terug naar haar mooie blauwe Donau. De prins blijft alleen achter en tracht zijn pijn te lenigen met een ‘Immer nur lächeln’, zoals de Chinese gewoonte het volgens het toenmalige clichébeeld voorschreef, altijd maar lachen of glimlachen, wat er in het leven ook moge gebeuren. Andere onverwoestbare aria’s uit deze operette zijn ‘Meine Liebe, deine Liebe, die sind beide gleich’ en ‘Dein ist mein ganzes Herz’!

Kempentochten

- De verdere voorbereidingen van de Kempentochten kunnen niet doorgaan, alsook zal er wellicht geen mogelijkheid meer zijn om inschrijvingen voor de periodes mei en juni op te halen. Hierdoor annuleren we de Kempentochten voor zowel mei, juni als september. We bekijken later of we dit kunnen opnemen in de jaarplanning van 2021.

Annulatie van alle tochten in 2020

Rustig toeren langs de mooiste plekjes… luisterend naar verhalen van de gids, een hapje en een drankje, een natje en een droogje, in goed gezelschap. Wat heb je meer nodig? Dit is de succesformule van onze Kempentochten. In mei, juni en september 2020 kan u genieten van de daguitstap met als titel ‘In en om Het Land van Herve’. 

Naar goede traditie en blijvende vraag biedt OKRA regio Kempen jullie volgend jaar opnieuw Kempentochten aan.

Doel van de Kempentochten:

Een volledig uitgewerkte dagreis. Iedereen kan evenwel mee, maar het ritme en de uitwerking van de reis wordt aangepast aan onze oudste leden: rustig toeren over landelijke binnenwegen, luisterend naar de verhalen van onze OKRA gidsen.

We mikken dagelijks op een maximum van 100-tal deelnemers, een niet te grote groep, verdeeld over 2 autocars.

Deze uitgewerkte tocht bieden wij aan tegen de scherpste prijs. De kostprijs trachten we zo veel mogelijk te drukken, maar het is nog te vroeg om dit nu al te voorzien (rond de 55 euro). Men krijgt hiervoor: autocarrit, gids, tas koffie met koek, broodmaaltijd en avondmaal.

Datums Kempentochten 2020: 

 • De verdere voorbereidingen van de Kempentochten kunnen niet doorgaan, alsook zal er wellicht geen mogelijkheid meer zijn om inschrijvingen voor de periodes mei en juni op te halen. Hierdoor annuleren we de Kempentochten voor zowel mei, juni als september. We bekijken later of we dit kunnen opnemen in de jaarplanning van 2021.
 •  

Daguitstappen

Vanaf 2021 zullen we meer daguitstappen organiseren ......

Vanaf 2021 zullen we meer daguitstappen organiseren op vraag van trefpunten die geen ganse bus meer gevuld krijgen. Inderdaad, we kijken al vooruit naar 2021, want in 2020 leggen we de focus op de Kempentochten (meer info over de Kempentochten nodig, klik hier + link leggen). Meer informatie zal je ten gepaste tijde zeker kunnen lezen. Maar heb je ondertussen zelf al suggesties of ideeën, laat het ons dan zeker weten. En wie weet, pikken we jouw idee er ook wel uit!

Je kan je voorstel steeds aan ons versturen via CONTACT

Gala Concert

Jaarlijks worden deze GalaConcerten gesmaakt

Op donderdag 12 november 2020  organiseren we zoals gekend van de voorgaande jaren, een GalaConcert in samenwerking met het Vlaams Muziek Theater en Cultuurhuis de Warande.

Dit is voor alle duidelijkheid geen operette. De beste melodieën van diverse operettes, opera’s, musicals en internationale evergreens worden gebracht. Geen volledig uitgewerkt decor, maar vooral prachtige muziek. Meer dan de moeite om er bij te zijn! 

Dit galaconcert zal gespreid worden over 2 voorstellingen op donderdag 12 november  2020 om 10 u & 14 u:

 • om 10u voor de trefpunten uit de gewesten (geen busvervoer): Baarle Hertog,Hoogstraten, Arendonk, Kasterlee, Turnhout en Oud-Turnhout.
 • om 14u voor de trefpunten uit de gewesten (hiervoor worden indien gewenst bussen ingelegd): Herentals, Laakdal, Herselt, Balen, Mol, Westerlo, Geel en Grobbendonk
 • wisselen van uur kan enkel mits een ander trefpunt ook wenst te wisselen van uur.

Prijs: € 27 (busvervoer + € 15)

Inschrijving:Je kan inschrijven bij je trefpunt en dit minstens voor woensdag 7 oktober;

Nog enkele belangrijke punten voordat je inschrijft:

 • De aanwezigheid van rolwagens is deze keer niet mogelijk om praktische redenen. Waarvoor onze excuses, maar dit is buiten onze wil om.
 • Iedereen zal trappen moeten doen!! Gelieve hiermee dus ook rekening te houden bij de inschrijving.

Coronarichtlijnen
Bij de tickets zullen de op dat moment geldende richtlijnen rond het coronavirus toegevoegd worden zodat iedereen hiervan op de hoogte is.
Volgende richtlijnen liggen in de lijn van de verwachtingen:
▪ Het dragen van een mondmasker in de zaal is momenteel niet verplicht, maar wel sterk aangeraden.
▪ Sowieso is het noodzakelijk een mondmasker bij te hebben voor de drukke plaatsen zoals in de toiletten, in de inkomhal,...
▪ Op de bus zijn mondmaskers verplicht.
▪ Breng voor de zekerheid ook zelf een klein flesje alcoholgel mee om je handen regelmatig te ontsmetten. Ter plaatse zullen er ook enkele handpompjes voorzien worden, bv aan de inkom (gebruik deze zeker bij het binnen komen).
▪ Respecteer de plaatselijke richtlijnen die uithangen en de aanwijzingen van de medewerkers zoals onderlinge afstand houden en de te volgen looproutes (niet alle toegangen zullen open zijn, bv deze naar de ondergrondse parking).
▪ Jassen laat je best in de bus of auto. Je kan deze ook mee naar binnen nemen in de zaal aangezien de stoel naast jou toch vrij zal zijn. Momenteel wordt er geen vestiaire voorzien.
▪ Blijf thuis als je je ziek voelt.

Regioquiz

Volgend jaar is het weer zo ver. We organiseren dan opnieuw onze regionale quiz. Meestal zijn er een 40-tal ploegen. Noteer alvast 19 november 2020 in de namiddag in je agenda. Meer informatie vind je later hier terug.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info

X