Culturele voorstellingen 2022

‘Mooie muziek lijkt wel de kracht te hebben om door je pantser heen te breken en je te raken tot in het diepst van je wezen. Het is een katalysator naar emoties en het kan je meenemen naar een andere plek, een andere tijd en een andere stemming’. 

Dit jaar organiseren we zoals eerder aangehaald geen culturele voorstellingen in samenwerking met het Vlaams Muziek Theater in de Warande te Turnhout. Wel zijn de gesprekken met alle partners rond en kunnen we onze plannen voor 2022 kenbaar maken. 

 

 

NIEUWJAARSCONCERT

GEANNULEERD

wegens coronamaatregelen

 

Op maandag 17 januari 2022 organiseren we een Nieuwjaarsconcert in samenwerking met het Vlaams Muziek Theater, vergelijk het gerust een beetje met een GalaConcert maar rond nieuwjaar. Het Vlaams Muziek Theater brengt een mengeling van klassiek, licht-klassiek en evergreens, kortom: muziek om bij weg te dromen! 

Praktisch: 

  • Maandag 17 januari 2022
  • In cultuurhuis de Warande te Turnhout
  • De deuren openen om 13u40, de voorstelling start om 14u
  • Prijs per ticket: 30 euro (vestiaire inbegrepen, eventueel met bijkomende kosten voor administratie en verzending indien de inschrijving niet verloopt via het trefpunt)

Operette ” ‘Der Zarewitsch’”

9 & 10 mei 2022: GEANNULEERD: Wordt vervangen op 10 mei door de klassieker" Operetteparel"

Annulatie

Opnieuw jammer maar helaas… Het Bestuur van het Vlaams Muziek Theater besliste om dit seizoen geen operettevoorstelling op te voeren.

Omdat het gezelschap wegens corona niet in de mogelijkheid is om de productie Der Tsarewitsch te repeteren, wordt deze voorstelling tijdelijk geannuleerd en vervangen door de klassieker Operetteparels van het VMT. 

Operetteparels is een programma met onvergankelijke melodieën uit het Gouden en Zilveren tijdperk van de Weense operette aangevuld met populaire licht-klassieke evergreens. Een 'Best Of VMT' dus eigenlijk!  

Waar muziek het hart van de mensen gelukkig maakt, daar regeert ook de operette. Met haar muzikale betovering is ze een sprookje voor volwassenen. Ze brengt de mensen naar een wereld waar de muziek en de liefde heersen en waar dromen werkelijkheid worden. - R.Stolz 1972

Een uniek concert dat elke operette-liefhebbber zal bekoren met het ballet van VMT o.l.v. Bram De Beul en het orkest van VMT o.l.v. Frank Boonen.

Solisten:
Nathalie denyf
An Janssens
Eva Vanduren
Kris Wouters
François Jacobs
Wim Smets.

Dinsdag 10 mei 2022 om 14u
Definitieve prijs: 30 euro
(eventueel busvervoer + 15 euro)

Kaarten reserveren bij jullie trefpunt

Bij vragen, contacteer kempen@okra.be.

Gala Concert

Jaarlijks worden deze GalaConcerten gesmaakt

 

GEANNULEERD wegens coronamaatregelen

Ook het Galaconcert kon in het najaar van 2020 niet doorgaan.

Gezien de vele omboekingen in culturele voorstellingen, organiseren we hierdoor in het najaar van 2021 geen GalaConcert.

We vliegen er met goeie moed terug in vanaf het voorjaar van 2022.

Regioquiz

  • Wat is de hoofdstad van Australië?
  • Wie schreef het boek “De blikken trommel?
  • Ken je de 3 voornamen van de nieuwe K3?

Geen idee?

 

Niet erg want we stellen heel veel meerkeuzevragen op onze regionale quiz op dinsdag 22 november 2022 in GC Den Dries te Retie. Iedereen kan dus gerust meedoen.
Quizploegen… inschrijven maar. De OKRA quiz komt eraan!

Opzet
Op dinsdagnamiddag 22 november 2022 stipt om 13.30u (let op: half twee!) start voor de 7de maal de OKRA-quiz.


Moeilijkheidsgraad
We willen een zeer breed publiek van leden aanspreken, dus zeker niet de doorwinterde ‘beroepsquizzers’, beiden zijn welkom natuurlijk. Niemand moet zich laten afschrikken uit vrees voor een te moeilijke quiz! Het kan dan gaan over sport, leefstijl, wetenschap en techniek, film en TV, keuken, fauna en flora, cultuur,... Brede basiskennis is een pluspunt! Om het geheel aangenaam te maken kozen we voor een goede mix van formules: open vragen, multiple-choice, beeld- en andere vragen.


Samenstelling ploegen
Elke ploeg die zich wenst in te schrijven mag minimum maar ook ineens maximum uit 4 personen
bestaan. Het moeten leden van OKRA zijn! De naam van een ploeg moet de trefpuntnaam zijn; een
trefpunt kan meerdere ploegen inschrijven (1, 2, 3, …)
Stel je ploeg maar samen. Inschrijven kan tot 31 oktober of tot de zaal vol zet, max 40 ploegen, via een mail naar kempen@okra.be met de vermelding van het aantal deelnemende ploegen!

 

Meer info via kempen@okra.be.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info