Reisaanbod 2020

Op deze pagina vinden jullie een overzicht wat OKRA Kempen in 2020 aan te bieden heeft aan mooie en spannende reizen. Bekijk het rustig en maak Uw keuze. 

Wegens de CORONA maatregelen worden alle onderstaande reizen herbekeken en/of zelfs afgeschaft.

Alle onze onderstaande reizen zijn zelfs volzet 

Nederland - Hanzesteden aan de Ijssel


De Hanzesteden aan de IJssel en de Randmeren zijn Deventer, Doesburg, Elburg, Harderwijk, Hasselt, Hattem, Kampen, Zutphen en Zwolle. De Hanze ontstond toen kooplieden in noordelijk Europa besloten samen te werken. Dit samenwerkingsverband groeide uit tot een machtig en invloedrijk verbond van handelssteden. Dankzij de handel in onder meer zout, graan, hout, haring, wijn, barnsteen, laken, bijenwas en pelzen floreerden de Hanzesteden en verrezen er stadsmuren en poorten, koopmanshuizen en handelskantoren waar de rijkdom en allure vanaf spatte. De zee en de rivieren vormden een belangrijke schakel in het vervoer van deze goederen mede dankzij de ontwikkeling van de kogge, het belangrijkste handelsschip tot de 15de eeuw.

Datum: 14/04/2020 - 17/04/2020

Verkooppunt Kempen
014 40 33 54
nathalie.vangorp@okra.be

Fietsen in Flevoland


Elk voorjaar kleurt de Nederlandse provincie Flevoland dat het een lieve lust is en daar zorgen uitgestrekte tulpenvelden voor. Wist je trouwens dat hier het merendeel van de Nederlandse tulpen wordt geteeld, het bekendste exportproduct van Nederland?

Na afloop van deze fietsdriedaagse heeft de tulpenteelt geen geheimen meer voor je. Je gaat niet alleen fietsen in deze spiegelvlakke streek, maar ook op bezoek bij een tulpenboer. Daar krijgen je een film te zien over de tulpenteelt en stel je vragen zoveel je wil. We doen een tulpenlunch, fietsen langs een zelfpluktuin, blazen uit op een tulpenterras. Een boeketje meenemen voor thuis? Dan haal je er eentje aan een stalletje onderweg.

 

Datum: 16/04/2020 - 18/04/2020

Verkooppunt Kempen
014 40 33 54
nathalie.vangorp@okra.be

Albanië

Albanië - rondreis


Een boeiende, verrassende en stevige rondreis in één van de laatste te ontdekken parels van Europa. Van de natuurpracht in het Noorden, over de bijzondere en mysterieuze hoofdstad Tirana, langs de mooie Adriatische kust, naar de rijke cultuur in het Zuiden met haar charmante stadjes. En zelfs een uitstapje naar Kosovo. Echt op reis en verkenning!

Datum:  22/05/2020 - 31/05/2020

 

Griekenland - Kos

VOLZET !!!!!!


Kos

In de Egeïsche Zee, voor de kust van Turkije, ligt het schitterende eiland Kos. Kos is onderdeel van de Dodekanesos-eilandengroep en één van de meest veelzijdige Griekse eilanden. Door de heerlijke stranden prima uitgaansgelegenheden en karakteristieke Griekse cultuur is vakantie naar kos een fantastische keuze! Kos is een vakantiebestemming waar je gegarandeerd een uitstekende vakantie zult beleven.

Kos-Stad

Kos-Stad is de gezellige, vrij uitgestrekte hoofdstad van het eiland Kos gelegen in de Dodekanesos archipel. Ook al doet de naam Kos-Stad je weliswaar denken aan een stad, het heeft echt de gemoedelijke sfeer van een leuke en dorpse badplaats. Vooral door de vele bomen die Kos-Stad rijk is, waan je je hier in een waar vakantieparadijs
In Kos-Stad bevinden zich de meest bekende stranden van het eiland, namelijk het zand/kiezelstrand van Lambi en het kiezelstrand van Psalidi. Beide bieden naast een heerlijk strand ook diverse watersportactiviteiten. Verder beschikt deze badplaats over een zeer gezellig centrum met vele barretjes en tavernes.

 
Datum: 23/05/2020 - 30/05/2020
 

België - De Panne

Verblijfsvakantie in de Panne


De Panne staat vooral bekend om haar onmetelijke duinreservaten (700ha), haar brede strand (één van de breedste van onze Belgische kust) en de immer gezellige drukte.

Wie dicht bij het hotel wil blijven heeft geluk. Het gezellige familiehotel ligt pal in het mooie centrum, op 50m van de zeedijk. Talloze winkels en terrasjes zijn er in aanbod. De avonturiers en ontdekkers kunnen ook op stap. De Panne is immers omringd door het strand en prachtige natuurgebieden, een uniek decor voor de mooiste wandelingen, kort of lang. Ga op stap in het uitgestrekte Westhoekreservaat, de waardevolle fossiele duinen van Cabour of in de Oosthoekduinen. Of geniet je liever van de rust in het Calmeynbos of aan de vijvers Markey in het mooie Adinkerke? Trek er maar op uit. De Panne zal je positief verrassen. Ook mooie fietspaden liggen er in de omgeving. Tenslotte … bezoek zeker de charmante Dumontwijk. Die getuigt van een rijk en bijzonder architecturaal verleden.

OKRA bezoekt al jarenlang Hotel Cajou. Een klassieker in ons reisaanbod! En terecht. Alle kamers zijn mooi en voorzien van de nodige sanitair. Er is TV, telefoon en een safe. Dagelijks wordt de kamer onderhouden. Het hotel heeft een lift, overdekt buitenterras en een gezellig salon.

Datum: 20/06/2020 - 27/06/2020

Verkooppunt Kempen
014 40 33 54
nathalie.vangorp@okra.be

Fietsvakantie Limburg

Fietsvakantie


Deze fietsvakantie staat in het teken van de vier oerelementen want we fietsen door  water,  door  de lucht,  over de Limburgse aarde en  met vuur!

Zegt de naam ‘Tijl van Limburg’ en het schilderij ‘De Liefdesbrief’ van Vermeer je iets?  Neen, dan moet je zeker mee op deze fietsvakantie!

Onze vertrekplaats, met de fiets, is dit jaar gelegen in Kasterlee.. Van daaruit fietsen we naar Bolderberg in de provincie Limburg. De heen en terugtocht zijn minder dan 70 km lang.

Ons hotel Soete-Wey is gelegen in Heusden-Zolder, aan de rand van het gehucht Bolderberg.

Laat dit prachtige, Belgische gehucht u betoveren en vertoef in het elegante, kleinschalige etablissement Soete Wey, te midden van het uitgebreide bos van Vogelsanck.Het hotel is uitgevoerd in een klassieke, traditionele stijl en biedt een warme sfeer tijdens onze ontspannen vakantie. De schilderachtige omgeving van het Belgische deel van Limburg biedt een prachtige achtergrond voor onze  fietstochten in de natuur. De rustieke kastelen van Vogelsanck en Terlaemen liggen in de buurt.Ontdek het pittoreske Bolderberg. 

 

Datum: 22/06/2020 - 26/06/2020

Verkooppunt Kempen
014 40 33 54
nathalie.vangorp@okra.be

Duitsland - Harzgebergte


De Harz is een geheim juweeltje, in het midden van Duitsland, verspreid over de drie deelstaten Sachsen-Anhalt, Thüringen en Niedersachsen. Het is het noordelijkste middelgebergte van Duitsland waarvan de Brocken met 1 142 m de hoogste top is. Met de val van het IJzeren Gordijn is de Harz een stuk toegankelijker geworden en sinds 1994 is er sprake van het ‘Nationalpark Harz’, dat zich kenmerkt door uitgestrekte naald- en loofbossen, rotspartijen, mysterieuze grotten, snelstromende beekjes, watervallen, heldere bergmeren en prachtige rivierdalen maar ook door verborgen bergdorpjes en mooie stadjes van voormalig Oost-Duitsland met gezellige marktpleinen, vakwerkhuizen, oude kerken, kastelen en ruines.

 

Datum: 05/07/2020 - 09/07/2020

 

Duitsland - Ostfriesland


 

Ostfriesland is een streek in het uiterste noordwesten van de Duitse deelstaat Nedersaksen, grenzend aan de Waddenzee in het noorden en aan de Nederlandse provincie Groningen in het westen. De gronden bestaan er vooral uit veen. De hele dag klinkt hier vriendelijk ‘Moin, moin’.

Datum: 03/08/2020 - 06/08/2020

Verkooppunt Kempen
014 40 33 54
nathalie.vangorp@okra.be

Fietsen in De Achterhoek


Vanuit ons mooie 4-sterrenhotel met voortreffelijke keuken in Lochem, in het hartje van De Achterhoek, fietsen we in 4 dagen alle windrichtingen uit. We proeven letterlijk van dit Nederlandse fietsparadijs, dat zich in het oosten van het land bevindt, want we bezoeken een kaasmakerij en een wijndomein.

De Achterhoek is een landbouwstreek waar de rust overheerst. Het leven loopt hier wat langzamer dan in de rest van Nederland. Je komt er zomaar een herder met zijn kudde schapen tegen.

Beste fietsgebied

Hier is het zalig fietsen. Na elke bocht ontdek je wel een nieuw vergezicht of een houtwal. Je fietst van bos naar weiland naar dorpje of langs een kasteel. Het landschap laat zich omschrijven als een coulissenlandschap. De Nederlandse Fietsersbond riep de streek uit als beste fietsgebied van Nederland. Nergens is de afwisseling aan landschap zo groot.

We logeren in een uitstekend 4-sterren boetiekhotel in Lochem. Uiteraard beschikt het over alle comfort, maar ook over een binnenzwembad waar je gratis gebruik van kunt maken. We dineren ’s avonds in het hotelrestaurant.

Tijdens deze fietsreis zijn fluovestje en fietshelm verplicht.

Datum: 07/09/2020 - 10/09/2020

Verkooppunt Kempen
014 40 33 54
nathalie.vangorp@okra.be

Domein van de Grotten van Han.


Hotel Grenier des Grottes:
Dit smaakvolle hotel is gelegen tegenover de ingang van het Domein van de Grotten van Han. Het restaurant is een van de beste uit de regio en de staf spreekt vloeiend Engels, Nederlands, Frans en Duits. De gasten genieten eveneens van een heerlijk rustgevend healthcenter, met sauna, infrarood, hammam, bubbelbad, ...

Vanuit dit hotel stellen wij  een reisprogramma voor om U tegen te zeggen met oa.

 • Safaripark:
  Gelegen in een Domein van 250ha, is het Wildpark een haven
  van rust en ruimte.
 • De Tivoli:
  Het authentieke huisje, Le Tivoli, is het vroegere eindstationnetje van de tram. Vandaag is het een geklasseerd gebouw van waaruit je een schitterend panorama hebt over de vallei.
 • Les Jardins d’Annevoie:
  Al 250 jaar functioneren de unieke waterpartijen in de
  stijltuinen van Annevoie op geheel natuurlijke wijze.
 • De Grot van Han:
  Een honderdjarige tram brengt je naar de ingang van één van
  Europa’s mooiste grotten, in het hart van een Wildpark van
  250ha dat doorkruist wordt door de rivier de Lesse.
 • en nog veel meer....

Datum: 14/09/2020 - 17/09/2020

 

Info & reservatie

Een reis boeken bij OKRA is een fluitje van een cent. Gewoon van bij je thuis per telefoon, via e-mail of via de website. Wil je toch eerst graag overleggen voor je een reis boekt? Geen probleem: je kan telefonisch terecht bij een van onze bereidwillige medewerkers die je helpen bij je keuze. Je kan ook via e-mail jouw bestelbon doorsturen of meer info over een reis vragen. Vermeld wel steeds jouw gegevens en over welke reis het gaat. 

Hieronder vind je al onze contactgegevens

E mail adres

Ons adres

Korte Begijnenstraat , 22

2300 Turnhout

Telefoon

014/40 33 54

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info

X