Senior mountainbikers

Na de bikers, hikers en duikers start OKRA regio Kempen met een nieuw initiatief

Senior mountainbikers OKRA Kempen

Gepassioneerd in de fietssport maar mag het net dat tikkeltje sportiever zijn?

Ploeter je graag berg op berg af door de bossen en velden?

Wil je graag door de week en overdag erop uit met jouw MTB vanachter mee op de auto?

Mag het zelfs ook wel eens een dagje in een andere provincie, de Ardennen, de Eifel ofzo zijn?

Of zelfs een tweedaagse?

Sluit je dan aan bij de senioren mountainbikers!Hierbij geven we je al een leidraad en heel wat informatie mee over wat je kan verwachten.

 • Deelnemers aan de activiteiten van de sMTB’ersdienen lid te zijn van OKRA en OKRA Sport+. OKRA regio Kempen verkiest om deelnemers lokaal aan te sluiten bij een trefpunt, bij voorkeur in de nabijheid van de woonplaats, maar het staat eenieder vrij te kiezen waar aan te sluiten zolang men maar in orde is met het lidmaatschap.  
 • De insteek van deze groep sMTB’ers(seniorenmountainbikers) is samen ritten rijden, genieten van de natuur en het hoeft niet meer de snelste/meest uitdagende rit te zijn. 
 • We gaan uit van het principe ‘samen uit, samen thuis’. We laten niemand onderweg achter en blijven samen. We vertrekken samen aan de startplaats en komen ook daar samen terug aan (geen individuele binnenwegen/omwegen/tussenstops). Uitzonderingen dienen liefst zo ver mogelijk op voorhand besproken te worden met de ritverantwoordelijke (eventueel in samenspraak met het regiosecretariaat), maar kunnen een reden zijn om alsnog de rit niet in groep aan te vatten indien de persoonlijke vraag niet combineerbaar is met de voorziene rit voor gans de groep.
 • We wensen uitdrukkelijk geen ‘machocultuur’. Hierop zal in groep gereageerd worden en als na een individueel gesprek met het regiosecretariaat het gedrag onwenselijk blijft, kan dit reden zijn om uit de groep gezet te worden.
 • Er zal steeds vertrokken worden om 10u. Heb je meer tijd nodig om je klaar te maken (fiets van de auto halen, aankleden, …) dan ben je best tijdig voor 10u ter plaatse (10u is 10u).
 • De sMTB’ersrijden tweemaal per maand, meer bepaald elke 1e maandag en 3e dinsdag van de maand. 
 • Elke rit is iemand anders ritverantwoordelijke. Deze verantwoordelijke wordt vooraf bepaald. De taak bestaat erin een rit te voorzien van een 30-40km, hoe vlakker hoe dichter naar de 40km de rit mag gaan. Indien mogelijk kan er een stop voorzien worden. Een douchegelegenheid op het einde van de rit is wenselijk, maar niet noodzakelijk (en wellicht ook niet altijd haalbaar). De ritverantwoordelijke ziet erop toe dat iedereen er is, dat er tijdig vertrokken wordt en dat iedereen terug aangekomen, maar hij/zij hoeft niet persé altijd de koprijder te zijn (als niemand dit overpakt uiteraard wel). En last but notleast wijst de ritverantwoordelijke de weg naar een eet- en/of drankgelegenheid, hij/zij hoeft niet tot het laatste te blijven maar uiteraard wel tot op het einde van de rit. 
 • We leggen in de loop van het najaar (oktober/november) steeds een jaarprogramma vast (zodat dit in de loop van december verspreid kan worden), meer bepaald een kalender met de data, waar de rit zal doorgaan, wie ritverantwoordelijke is en een korte omschrijving van de rit (indien mogelijk: startplaats, aantal kilometers, hoogtemeters, vlak, onverhard, moeilijkheidsgraad, mogelijkheid om te parkeren, eet- en/of drankgelegenheid, …).
 • In augustus/september voorzien we een jaarlijks evaluatiemoment in combinatie met een vooruitblik naar het volgende werkjaar (overlopen jaarprogramma, gelden de afspraken nog, …).
 • Inschrijvingen worden per rit door het regiosecretariaat verzameld en gebundeld doorgegeven aan de ritverantwoordelijke. Inschrijven kan in principe tot de avond voordien, maar vanaf een week voordien meld je de inschrijving best nog via de Whatsapp-groep zodat de ritverantwoordelijke zeker op de hoogte is gezien mogelijke activiteiten of verlofdagen van het regiosecretariaat.
 • Er is een Whatsapp-groep opgericht om eventueel laattijdige annulatiesof vertragingen door te geven. Het is niet de bedoeling deze groep te gebruiken om reclame te maken of moppen door te sturen. 
 • Bij regen zal de ritverantwoordelijke de knoop doorhakken of de rit kan doorgaan of niet, indien nodig in samenspraak met het regiosecretariaat. Bij niet al te veel regen zal de rit gewoon doorgaan. Indien dit individueel toch een belemmering vormt op de dag zelf, wordt de annulatiedoorgegeven aan de ritverantwoordelijke via de Whatsapp-groep. 

Meer info & inschrijven:    tom.langmans@okra.be. of 014/40 33 51


Contactformulier mountainbikers

Contactformulier mountainbikers

Wenst U meer inlichtingen over de OKRA Kempen Seniors - Mountainbikers? Vul dan onderstaand formulier in

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info