Voorlopige presentatie van onze voordrachten voor 2021

“Ervaringen delen is kennis vermenigvuldigen”

En daar zorgt OKRA ook in 2021 voor. In 2021 organiseren we onze academievoordrachten in het NAJAAR. Enkele trefpunten zetten hun schouders onder de organisatie van een reeks leerrijke namiddagen. Met uiteenlopende sprekers die kennis hebben van hun vak. Samen komen we zo opnieuw tot een gevarieerd en aantrekkelijk aanbod. Met voor elk wat wils.

Iedereen is meer dan welkom om naar deze voordrachten te komen. Spreek gerust je familie, buren, vrienden… aan om mee te komen. Gegarandeerd hebben ze er geen spijt van!

OKRA Kempen dankt alvast iedereen die hun steentje bijdraagt om dit alles te doen slagen!

We zien jullie graag op een voordracht uit het aanbod voor dit jaar of op een andere OKRA activiteit!

Alsook horen we graag jullie tips, suggesties en voorstellen. Ideeën voor onze academiewerking zijn steeds welkom.Je kan deze steeds doorspelen aan tine.braspenninckx@okra.be

Overzicht van onze voordrachten

Klik op onderwerp voor meer info:

DatumSprekerOnderwerpLocatie
09/09/2021Ria Van BortelHerinneringen koesterenVorselaar
23/09/2021Michael PortzkyHet menselijke brein van embryo naar dementerende Retie
07/10/2021Cristophe BuschEen duivelse transitieVlimmeren
21/10/2021Joeri CortensDe levende tuinVorselaar
09/11/2021Dr VerbraeckenAls schaapjes tellen niet meer helptLille

Praktische afspraken

Prijs :

OKRA leden betalen € 2 minder dan niet-leden. Voor de voordrachten te Geel Larum, Vorselaar, Lille en Retie betalen leden € 4 en niet-leden € 6.

Bij voordrachten die in samenwerking met Vorminplus Kempen worden georganiseerd betaald iedereen € 4 (ook niet-leden), deze samenwerking staat vermeld in de samenvatting van de voordracht.

Inschrijven:

Inschrijven voor een voordracht is niet nodig.

OKRA leden brengen steeds hun lidkaart mee naar de activiteiten.

Indien je graag op de hoogte blijft van eventuele wijzigingen kan je je contactgegevens aan ons doorgeven (onderstaand formulier), zo kunnen we je indien nodig verwittigen.  

Interesse voordrachten

Interesse voordrachten

Ik heb interesse voor:*

Beschrijving voordrachten

“De levende tuin”

LDC Sprankel !, Vorselaar

Donderdag è oktober 2021– 14h00

Joeri Cortens

– In samenwerking met Vormingplus Kempen –

Ooit gehoord van een levende tuin? Wel, dat is precies wat het hoort te zijn: een tuin vol leven! Vogels, vlinders, bijen, bloemen… Maar vooral een tuin waar veel te be-leven is. Opgepast! De organisatie is niet verantwoordelijk voor plotse opstoten van lentekriebels en jeukende vingers.

 “Het menselijke brein van embryo tot dementerende”

GC Den Dries, Retie

Donderdag 23 september 2021– 14h00

Michael Portzky, neuropsycholoog

De laatste 19 jaar hebben duizenden mensen voordrachten bijgewoond omtrent dementie, het geheugen, depressie, fobieën en dergelijke. Telkens viel daarbij op hoe gefascineerd mensen zijn wanneer ze wat meer uitleg krijgen over de werking van ons fenomenale brein… en dit liefst in verstaanbare taal! Het was dan ook niet geheel verwonderlijk dat uiteindelijk de vraag kwam om eens een gehele voordracht te wijden aan dit fascinerende thema.

Met deze voordracht komen we tegemoet aan deze wens; een voordracht waarin gekeken wordt hoe het menselijke brein ontwikkelt, van embryo naar puber, naar volwassene, tot mogelijks ooit zelfs dementerende. Een voordracht waarin uitgelegd wordt wat er allemaal goed moet gaan opdat alles goed zou kunnen verlopen… maar ook stilgestaan wordt bij wat er allemaal kan verkeerd gaan. Een boeiende reis doorheen misschien wel het meest complexe systeem dat bestaat.

Locaties

  • Geel Larum

Parochiezaal

St. Corneliusstraat 10

2240 Geel


 

 

  • Vorselaar

LDC Sprankel !

Nieuwstraat 13

2290 Vorselaar


 

 

  • Lille

Parochiezaal St. Pieter

Kerkplein 3

2275 Lille


 

 

Retie

GC Den Dries

Kerkhofstraat 37

2470 Retie


 

 

  • Vlimmeren

Parochiezaal

Hoogstraat

2340 Vlimmeren

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info

X